Külföld

2012.02.24. 12:01

Videó: még a vadászpilóták is félelmetesnek találták a hullámvasutat

A Thorpe Park vadászpilótákkal teszteltette újdonságát, ráadásul nem akármilyen pilótákkal, hanem olyanokkal, akik a brit légierő Red Arrows nevű légibemutatós csapatában szolgáltak.

MTI

"Adrenalinkedvelő vagyok, és pilótaként hozzászoktam a nagy sebességekhez meg a gyorsuláshoz, de be kell vallanom, hogy a csaknem ütközések pillanataiban összeszorult a gyomrom a hullámvasúton" - idézte a brit Metro újság Mark Cutmore-t.

A szárnyszerűen megépített hullámvasút kis híján 100 kilométeres sebességgel száguld, utasai a levegőben érzik magukat, mivel nincs semmi sem alattuk, sem felettük. Menet közben többször is az utolsó pillanatban térnek ki az ütközések elől.

Az újdonságon amúgy nemrégiben finomítani kellett, mert az ember nagyságú próbababák végtaghiányosan érkeztek vissza a tesztfutamról: a legelöl ülő két szélső műutas karját, illetve lábát lecsapták a tereptárgyak.

A pilóták nem szenvedtek végtagveszteséget a próbafutamon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!