Külföld

2011.09.14. 07:29

Négy emberrel végzett egy baltás ámokfutó

Négy embert - egy óvodáskorú kislányt és három felnőttet - megölt, két másikat pedig súlyosan megsebesített baltával egy férfi szerdán a közép-kínai Honan (Henan) tartománybeli Kungji (Gongyi) városban - közölte egy helyi illetékes.

MTI

Az ámokfutó, Vang Hung-pin (Wang Hongbin) egy 30 éves földműves, feltehetően valamilyen mentális betegségben szenved. Áldozatait a város egyik  peremkerületében az utcán támadta meg a reggeli órákban, amikor a szülők gyermekeiket óvodába vitték. Az ámokfutót elfogták, de egyelőre részleteket nem közöltek az esetről.

Kínában tavaly óta drámaian megszaporodtak az iskolák, a nyugdíjasházak elleni, illetve az utcán elkövetett ámokfutótámadások, amelyeknek elkövetői rendszerint elmebetegségben szenvedők voltak. A legsúlyosabb eset 2010 májusában történt: hat gyermeket és egy felnőttet szúrt halálra, valamint legalább húszat megsebesített egy férfi, majd végzett magával az északnyugati Senhszi (Shaanxi) tartományban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!