Külföld

2011.06.22. 09:07

Felkelők megtámadtak egy ellenőrzőpontot Afganisztánban

Legkevesebb hat rendőr életét vesztette vagy megsebesült szerdán Kelet-Afganisztánban egy közúti ellenőrzőpont elleni fegyveres támadásban, majd egy azt követő öngyilkos robbantásban - közölték a helyi biztonsági erők.

MTI

A tálib lázadók hajnalban rohanták le az ellenőrzőpontot a Pakisztánnal szomszédos Gazni tartományban, Kabultól délre. Tűzharc tört ki a rendőrök és a radikális iszlamista támadók között, majd bekövetkezett a robbanás.
   
"Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az ellenőrzőpont mellett helyi idő szerint reggel fél 8 körül a Karabag körzeti Musakiban, hat rendőr meghalt vagy megsebesült" - mondta Mahrúf Ajubi, a tartományi közigazgatás szóvivője. Egy név nélkül nyilatkozó rendőrtiszt ugyanakkor azt a tájékoztatást adta, hogy hat rendőr a helyszínen életét vesztette.
   
Szeddik Szeddiki, a kabuli belügyminisztérium szóvivője megerősítette a támadás tényét, de veszteséglistát nem közölt. Azt ígérte, hogy a vizsgálat befejezése után részletesen beszámolnak a sajtónak.
   
A tálib felkelők, akik gyakran támadnak meg kormányzati és rendőrségi célpontokat Gazni tartományban, még nem nyilatkoztak az incidensről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!