Külföld

2011.03.23. 12:15

Tokióban a földrengést követően 25 nagykövetség zárt be ideiglenesen

Huszonöt nagykövetség zárt be ideiglenesen a japán fővárosban, Tokióban a március 11-i természeti katasztrófákat és egy atomerőműben keletkezett balesetet követően - közölte szerdán a japán külügyminisztérium.

MTI

A bezárt külföldi képviseletek között van a német, a svájci és a finn diplomáciai képviselet - mondta Macumoto Takeaki külügyminiszter a parlament külügyi bizottságában.
   
A 25 képviseletből nyolc kedden Tokión kívülre helyezte tevékenységét - tájékoztatott a külügyi tárca szóvivője. Más országok munkatársaikat elküldték a képviseletről és naponta tekintik át a helyzetet - tette hozzá a szóvivő.
   
Svájc ideiglenesen Oszakába helyezte át követségét úgy ítélve meg, hogy a Tokiótól 250 kilométerre északkeletre fekvő fukusimai-1-es atomerőműben történt balesetet követően nagyon bizonytalan a helyzet.
   
Az amerikai külügyminisztérium március 16-án engedélyezte a földrengés és a szökőár által leginkább sújtott régiókban dolgozó nagykövetségi dologzók családtagjainak, hogy ha akarják, elhagyhatják a térséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!