Külföld

2009.10.21. 09:17

Megugrott az LG profitja

Szöul - Megugrott a dél-koreai LG Electronics profitja a harmadik negyedévben, mert erősen nőtt az LCD-televíziók, és a mobilkészülékek eladása. A jó eredményekhez nagy mértékben járultak hozzá a külföldi érdekeltségek.

MTI/AP

Az év végi ünnepek közeledtével forgalomnövekedést vár a csoport, a jövedelmezőséget azonban a továbbiakban várhatóan rontani fogja az árverseny, illetve a marketing, valamint a kutatás-fejlesztési kiadások növekedése.
   
A társaság adózott eredménye 807,2 milliárd won (685 millió dollár) volt a szeptemberrel végződött harmadik negyedévben az egy évvel korábbi, akkoriban negatív árfolyamhatások miatt jóval gyengébb 24,9 milliárd wont követően. Elemzők  712 milliárd wont vártak.
   
A globális eladásokból származó bevétel 13,90 ezer milliárd wonra emelkedett 12,01 ezer milliárdról, az üzemi eredmény 850,2 milliárd wonra nőtt 570,5 milliárdról.
   
A lapos képernyős televíziók piacán a Sonyval a második helyért küzdő LG - az első helyen a Samsung áll - rekord számú, 4,01 millió LCD-kijelzős televíziót adott el a harmadik negyedévben. Mobilkészülékekből ugyancsak rekord mennyiséget, 31,6 milliót értékesített.
   
A mobilpiacon a világelső Nokia után az LG a Samsung Electronics céggel vetekszik a második helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!