Klasszikus sorozat, Jazzszerda és képzőművészeti programok

2019.09.12. 11:30

Zsinagóga: új korszak kezdődhet Tóth László zongoraművész irányításával

A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetőjének Tóth László zongoraművészt nevezték ki, akit szerdán a zsinagóga programismertető sajtótájékoztatóján mutatott be Balaicz Zoltán.

Szabó Judit

Tóth László közművelődési csoportvezető

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A polgármester elmondta, hogy Tóth László a Keresztury VMK közművelődési csoportvezetőjeként irányítja majd a jövőben a hangversenytermet.

Tóth László közművelődési csoportvezető
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– Nagyon örülök, hogy vállalta a feladatot, s bízom benne, hogy lendületes, új korszak kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, amely a kulturális élet és a közösségépítés szempontjából is fontos lehet – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: az elmúlt időszakban is jól működött a ház Takács Kata vezetésével, aki továbbra is segíti az intézményegység munkáját.

Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a zsinagógára ráfér egy kis csinosítás, és a tervezett belső felújítást a TOP programban elnyert 32 millió forintból oldják meg, amint végre minden bürokratikus akadályt legyőznek. Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályvezetője hangsúlyozta: biztos benne, hogy szép időszak elé néz a hangversenyterem Tóth László irányításával és B. Kovács Kata közreműködésével. Flaisz Gergő, a VMK igazgatója pedig az új évadról ejtett szót, rámutatva, hogy továbbra is kiemelten kezelik a zalaegerszegi kötődésű művészek munkásságának bemutatását.

Tóth László, Balaicz Zoltán, Velkey Péter és Flaisz Gergő
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Tóth László, aki a Pálóczi- zeneiskola zongoratanáraként dolgozott eddig, s elnöke lesz továbbra is a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Egyesületnek, a folytatásban a programokat ismertette. Újraindul a klasszikus bérletsorozat – tavaly azért nem volt, mert az Operaház szervezett Zalaegerszegen bérletes előadásokat. Elsőként október 4-én Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész lép fel az egerszegi szimfonikusokkal, december 7-én Csordás Klára operaénekes és Harazdy Miklós zongoraművész, február 22-én pedig a Kodály Vonósnégyes és Fülei Balázs zongoraművész. Lesz orgonabérlet is: szeptember 20-án Dankos Attila, március 6-án Alföldy- Boruss Csilla ad hangversenyt, április 7-én pedig Teleki Miklós orgona- és Simai László trombitaművész.

A Jazzszerda sorozatban hét koncertet kínálnak, elsőként Szőke Nikoletta és Gájer Bálint szórakoztatja a közönséget október 16-án, s az idén még Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váczi Eszter (november 6.) érkezik. Január 15-én Polgár Péter szerzői estjén Odett és Müller Péter Sziámi lép színpadra.

Tóth László az évadra tervezett képzőművészeti programok közül kiemelte Szabó Lajos Roland zalaegerszegi festőművész emlékkiállítását, amely e hét péntekén nyílik meg, valamint Budaházi Tibor október 11-től látható, 65. születésnapi tárlatát. Folytatódik emellett az Egerszeg Páholy, november 23-án pedig a megyei kórház szülészetének javára tartanak jótékonysági koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában