Szakmai kirakós játék

2019.10.16. 14:42

Tetris Challenge: a zalai kéményseprők is csatlakoztak

A részletekben a lényeg, így is felfogható az az interneten terjedő mozgalom, amit Tetris Challenge néven világszerte hódít.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Ennek lényege, hogy a résztvevők szépen rendezetten a földre kiteszik mindazt, ami a mindennapjaikhoz szükséges, ami a munkájukhoz nélkülözhetetlen, majd maguk is befekszenek az ezsközök közé. Az egészről pedig fotó készül és megosztják az interneten. A meghökkentő, olykor vicces, és mindig magasból készített fotókkal a résztvevők bepillantást engednek mindennapjaikba, hogy munkájuk, hivatásuk gyakorlása közben mennyi eszközre és emberre van szükség. A Tetris Challenge-hez csatlakozott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kéményseprői szolgálata is az ellátási csoportjuk ötlete alapján. Szerdán délután a városi tűzoltóparancsnokság udvarára kipakolták a kéményseprői munkához használt szolgálati gépjármű összes eszközét, valamint két kéményseprő és az ügyfélszolgálat munkatársa is csatlakozott a bemutatóhoz, amit magasból mentő jármű kosárából örökítettek meg. Az internetre kerülő felvételekkel a Tetris Challenge-hoz csatlakozás mellett a szolgálat népszerűsítése is a céljuk.

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában