A szombathelyi megyés püspök is megjelent

2018.11.20. 07:00

Püspöki szentmise Söjtörön a helyi roma közösségért

Dr. Székely János szombathelyi megyés püspök és Sághegyi Gellért helyi plébános közösen celebrált a közelmúltban vasárnapi szentmisét a településen.

Varga Andor

Dr. Székely János megérkezik a templomba Fotó: önkormányzat

A vendég a Söjtöri Roma Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkezett a faluba, az istentiszteletet pedig a helyi cigányság javára ajánlották fel. A magyar és részben roma nyelven lezajlott szertartás során a püspök atya bővebben beszélt Boldog Ceferinóról, a cigányok védőszentjéről. A falu Szent Jakab Apostol római katolikus temploma megtelt a kivételes alkalomra és a hívek gyönyörűen fel is díszítették azt.

Dr. Székely János megérkezik a templomba Fotó: önkormányzat

A mise után a közeli Festetics Mária IKSZT-ben kerekasztal-beszélgetés zajlott le, melyen részt vett Vajda László, a megyegyűlés nemzetiségi bizottságának elnöke, illetve ott voltak Tófej és Pusztamagyaród polgármesterei is. Az összejövetelen Könyves Gábor söjtöri polgármester és a helyi roma önkormányzat elnöke, Orsós Tibor emlék oklevelet, valamint egy, a falu Gene-hegyi kápolnájáról készült festményt adott át a püspöknek. A kép, Talpas Gy. Csaba szatmárnémeti festő alkotása a faluban lezajlott egyik nyári alkotótábor során készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában