Elismerés

2019.06.03. 09:00

Példamutató pedagógusoknak járt a díj Zalakaroson

A pedagógusnap alkalmából Varga Attila és Béli Józsefné több évtizedes szolgálata elismeréseként emlékdiplomát vehetett át pénteken a Móra-iskola aulájában rendezett ünnepségen.

Benedek Bálint

Novák Ferenc polgármester a kitüntetett pedagógusokkal, Béli Józsefnével és Varga Attilával Fotó: Szakony Attila

Novák Ferenc polgármester beszédében kiemelte: kivételes történelmi pillanatnak tartja azt, hogy olyan tanárokkal találkozhat, akik több évtizeddel ezelőtt végezték el felsőfokú tanulmányaikat.

Novák Ferenc polgármester a kitüntetett pedagógusokkal, Béli Józsefnével
és Varga Attilával Fotó: Szakony Attila

– Önök megmutatták, hogy a hitelesség mellett a szeretet az, amire építhetünk – folytatta a városvezető. – Nevelőmunkájuk eredményességéhez szükség volt hivatástudatra, az együttműködés készségére, igényessége, és nem utolsósorban a változásokhoz való folyamatos alkalmazkodásra is. Béli Józsefné Mária rubinoklevél tulajdonosa, ugyanis 70 éve, 1949-ben végzett a szegedi Juhász Gyula Pedagógusképző Karon. Varga Attila gyémántdiplomás, ő 1959-ben végzett a székesfehérvári Vasvári Pál tanítóképzőben.

Novák Ferenc hozzátette: az elismert pedagógusok példaként szolgálnak a fürdőváros közösségének, és a fiatalabb pedagógus generációknak is.

Béli Józsefné 20 éve a város díszpolgára, Varga Attila pedig 2007-ben Zalakaros sportjáért kitüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában