A fogyatékosság nem lehet akadály

2019.09.27. 07:00

Ők is megmutatták! A határon túlról is érkeztek a Lentiben rendezett programra

Tehetséges vagy? Mutasd meg! címmel rendezte meg a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ (FONI) immár hetedik alkalommal a Fogyatékosság nem akadály – játék határok nélkül elnevezésű rendezvényét a napokban.

Korosa Titanilla

A keszthelyi Zöldmező utcai iskola fellépői zenés előadással készültek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A határon túlról, a szomszédos megyékből és zalai intézményekből is érkeztek fogyatékkal élők a programra, hogy megmutassák, miben tehetségesek.

A fellépőket és kísérőiket Horváth László polgármester és Bánhidy Vajk, a szervező intézményt fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet nemrégiben kinevezett igazgatója köszöntötte. A program céljáról a FONI vezetője beszélt.

A keszthelyi Zöldmező utcai iskola fellépői zenés előadással készültek
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A kultúra, a művészet mindenki életében fontos szerepet játszik – mondta Pozsonec-Csoma Veronika intézményvezető. – Nem kevésbé a sérült, testi, érzékszervi vagy értelmi fogyatékos emberek életében. Ők ugyanúgy táncolnak, énekelnek, zenélnek, színpadi játékot játszanak, mint ép társaik. Teszik ezt ott, ahol élnek, a szociális intézmények művészeti csoportjaiban, a speciális iskolák szakköreiben vagy más kulturális műhelyekben. Intézményünk 2013 óta szervezi meg a Fogyatékosság nem akadály – játék határok nélkül című rendezvényét, melynek célja a résztvevők számára a közösségi élmény megélése, a közösségformálás, a fogyatékosságot körülvevő társadalmi szemlélet megváltoztatása, az előítéletek és a kirekesztés csökkentése.

A fellépők színdarabbal, prózával, verssel és táncelőadással léptek a közönség elé, később pedig játékok és kézműves foglalkozások is várták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában