Várjuk olvasóink szavazatait

2019.08.14. 07:00

Melyek a legszebbek? – Természeti kincsek a megyéből

Olvasóink Zala megye legszebb hét természeti csodájára szavazhatnak augusztus 8. és 30. között. A beküldött jelölések alapján tíz napon át mutatjuk be a természeti kincseket, mindennap kettőt.

ZH

Azáleás-völgy – Zalaegerszeg Fotó: Pezzetta Umberto

Arra biztatjuk tehát a kedves olvasót, hogy szavazzon a 20 tagú mezőny jelöltjeire, ezáltal segítsen megtalálni a megye 7 csodáját!

Szavazataikat az olvasók a zaol.hu oldalon, valamint a nyomtatott Zalai Hírlapban megjelenő szavazólapon is elküldhetik számunkra.

A szavazatok beküldési határideje 2019. augusztus 30.

A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

A Zalai Hírlapból kivágott szelvény beküldői között kisorsolunk 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az online szavazók között pedig a játékban részt vevő 13 megyében összesítve kisorsolunk 1 db 200 000 Ft értékű ­Neckermann utazási utalványt. Részletek és játékszabályzat a zaol.hu oldalon.

Azáleás-völgy – Zalaegerszeg Fotó: Pezzetta Umberto
Batyki-láprét – Batyk Fotó: Óvári Miklós

Az Azáleás-völgy a zalaegerszegi Alsóerdő kedvenc kirándulóhelye. A színpompás, csodálatos illatú azálea, más nevén rododendron vagy havasszépe április végén, májusban borítja virágba a tájat. Illata leginkább csak a sárga virágú (kaukázusi) azáleának van, ez az illat viszont az egész völgyet belengi. A völgyben megtalálható a kolorádói jegenyefenyő, mamutfenyő, szerbluc, szitkaluc, európai és japán vörösfenyő, simafenyő, kaukázusi jegenyefenyő, zöld- és kékduglász, valamint különböző tuják. A völgy egész évben szabadon látogatható.

A Batyki-láprét Zala megye egyik legértékesebb védett természeti területe. Batyk és Zalaszentgrót határában, a Zala bal partján fekszik, ahol a folyó megszakítva kelet–nyugati folyását, déli irányba kanyarodik. A láprét helyi jelentőségű védett természeti terület, valamint az Alsó-­Zala-völgy elnevezésű Natura 2000 terület részét képezi, mely a ­Balaton-felvidéki ­Nemzeti Park Igazgatóság kezelése alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában