Középkori liturgikus dráma

2019.04.01. 10:00

Közel 200 diák vett részt a piarista kórusok kanizsai találkozóján

A Piarista-iskola szervezésében szombaton a katolikus iskolák kórustalálkozóját tartották a Felsőtemplomban. Az eseményen közel 200 fiatal mutatta be a Dániel-játék című középkori liturgikus drámát.

Benedek Bálint

Felsőtemplomban a kórusok összefogásának köszönhetően nagyszabású előadást láthattak az érdeklődők Fotó: Gergely Szilárd

A kórustalálkozó ötletgazdája, a Piarista-iskola énektanára, Ráczné Bella Cecília megnyitójában elmondta: a kórustalálkozók sora 1996-ban indult, hiszen ekkor indultak újra a katolikus iskolák. – Szerettük volna jobban megismerni egymást, barátságokat kötni, mely mára maximálisan teljesült, hiszen az idei rendezvényre Szegedről, Kecskemétről, Budapestről, Budakesziről és Mosonmagyaróvárról érkeztek kórusok.

Felsőtemplomban a kórusok összefogásának köszönhetően nagyszabású
előadást láthattak az érdeklődők Fotó: Gergely Szilárd

Az igazi zenei csemege csak ezután következett: közel 200 diák egy középkori liturgikus drámát, a Dániel-játékot adta elő. A mű a 13. századi, Franciaországból származik és Dániel próféta történetét meséli el. A piarista diákok jóvoltából pedig megelevenedett Balthazár és Dárius király babiloni udvara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában