Zarándoklat

2019.08.14. 07:00

Kiskanizsaiak is imádkoztak a betegekért és a hazáért

A Szent Ferenc Zarándokközösség 72. alkalommal szervezett tegnap gyalogos zarándoklatot Homokkomáromba.

Szabó Zsófia

Kiskanizsáról indultak a zarándokok Fotó: Szakony Attila

Fiatal és felnőtt hívek sokasága kelt útra, a zarándoklatot pedig ezúttal dr. Páhy János plébános, Fliszár Károly főesperes plébános, valamint a közösség egyik tagjának gyógyulásáért és a hazáért ajánlották fel.

Kiskanizsáról indultak a zarándokok Fotó: Szakony Attila

Horváth György alapító tag elmondta: a tizenharmadikai, hagyományos zarándoklaton nemcsak a kiskanizsai városrészben és a városban élők vettek részt, de még az ország más részéről is szép számmal érkeztek zarándokok. A hívők a homokkomáromi kegytemplomig vezető több kilométeres utat gyalogosan és lovas szekereken tették meg.

– A zarándoklat közben a rózsafüzért imádkoztuk és Máriás-énekeket énekeltünk, majd közösen részt vettünk Homokkomáromban a kegyhely engesztelőnapja alkalmából tartott szentmisén – jelezte Horváth György.

A zarándokokat Nagy Vendel címzetes apát, plébános áldotta meg.

– A keresztények számára a zarándoklat az örök haza felé vezető utat szimbolizálja – fogalmazott az atya. – Fontos, hogy a bűntől megsebzett emberi lélek kiengesztelődjön Isten előtt. A zarándoklat arra is jó, hogy elmélyedjünk hitünkben, bűnbánatot tartsunk, vezekeljünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában