segítséget kérnek

2019.07.11. 07:00

A biztonsági kerítést kellene felépíteni ZTE-stadionban

A vendégszurkolók szektorának biztonsági kerítését kellene rövid időn belül megépíteni ZTE-stadionban, ehhez kért tegnap segítséget a futballpályán tartott sajtótájékoztatóján Vigh László országgyűlési képviselő.

Arany Gábor

Vigh László mutatja, hogy hol kell kerítést építeni Fotó: Arany Gábor

Mint elhangzott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a vendégcsapatok szurkolói számára fenntartott keleti oldali lelátó körüli biztonsági kerítés kiépítéséhez kötötte a pálya használatának engedélyezését az NB I-be jutott csapat számára. A munkálatokat július 27-ig be kellene fejezni, mert akkor fogadja az első vendégcsapatot a ZTE. Az első NB I-es hazai mérkőzésen pedig augusztus 10-én lép pályára a ZTE az FTC ellen.

Vigh László mutatja, hogy hol kell kerítést építeni Fotó: Arany Gábor

A stadion használatához a keleti szektornál biztonsági zónát alakítanak ki, valamint a mozgáskorlátozottak elhelyezésének a lehetőségét is megteremtik. A munkálatok részeként a tervek szerint megszüntetik itt azt a bejárót, amin korábban a csapatok a pályára bevonultak. Vigh László elmondta, hogy az átalakításokhoz szükséges anyagok rendelkezésre állnak, csak hiányzik a munkaerő a kivitelezéshez. Ezért a város és a megye vállalkozóinak, cégeinek segítségét kérik, hogy a következő bő két hétben fémipari szakmunkásokat biztosítva sikerüljön az MLSZ előírásait teljesíteni.

Mint Vigh László hozzátette, a Tornyos és Társa vállalkozás már felajánlotta segítségét. Mocnek Mária, a ZTE FC Zrt. megbízott cégvezetője pedig részletezte, hogy 50 méteren 3,5 méter magas, míg 20, illetve 17 méter hosszban 2-2 méter magasságú kerítést kell kiépíteni. Jelentkezni, illetve a munkálatok részleteiről érdeklődni nála, a 06(30)167-6137-es telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában