Nemzetközi kapcsolatok

2018.01.26. 12:00

A határőr és rendőr nyugdíjasok értékelték a tavalyi évet Nagykanizsán

A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete csütörtökön a Honvéd Kaszinó tükörtermében tartotta éves ünnepi közgyűlését.

Benedek Bálint

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: StockLite

A szervezet tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, s büszkék arra, hogy számos külföldi klubbal rendszeres kapcsolatot ápolnak.

- Horvát részről a csáktornyai és a varasdi belügyi nyugdíjas egyesülettel évtizedes barátság köt össze bennünket – mondta Bíró László nyugalmazott határőr alezredes, a klub elnöke.

- Sőt időközben bővítettük a nemzetközi kapcsolatainkat. A szintén horvát Prelog mellett a szlovén Muraszombat belügyi dolgozói felé is nyitottunk.

Bíró László hozzátette: aktív korukban kitűnő munkakapcsolatban álltak egymással, ami szerencsére megmaradt, barátsággá fejlődött, és ez nagy érték a mai világban. A külföldieken kívül jó viszonyt tartanak fenn a marcali honvédekkel, akikkel közös eszmecserére is lehetőség nyílik.

A határőr és rendőr nyugdíjasok szervezetének tagsága közel 120 fős. A tagok, mint a tavalyi év beszámolójából kiderült, rendkívül aktívan töltötték az elmúlt időszakot, számos közös csapatépítő programon vettek részt. Többek közt kirándultak, sportnapon versenyeztek, és még légpuska- és kispuskaviadalon is összemérték tudásukat.

- Az előző évek hagyományait folytatva az idén elismeréseket adtunk át a lelkes tagjainknak – tette hozzá az elnök. – Az országos rendőrfőkapitány, Papp Károly döntésének értelmében Haraszti László nyugállományú határőr zászlóst a hetvenedik születésnapján törzszászlóssá léptették elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában