A közlekedésbiztonság javítása érdekében

2018.11.30. 11:30

Döntöttek Zalaegerszegen – Az iskolai tanmenet része lett a KRESZ

Az európai országok tavalyi statisztikája szerint az egymillió lakosra számított halálos biciklis balesetekben az élen állunk.

Arany Gábor

A tájékoztató résztvevői és az oktatás egyik eszköze Fotó: Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

Ez is elhangzott a Zalaegerszegi Tankerületi Központban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy a megyeszékhelyek közül másodikként Zalaegerszegen megkezdődött az iskolai tanmenet részeként a KRESZ oktatása. Az Öveges-iskolában az 5. osztályosoknak, míg az Eötvös-, valamint a Liszt-iskolában a 6. évfolyamon oktatják már a technika-, osztályfőnöki, illetve testnevelési óra részeként a közlekedési szabályok ismeretét.

A tájékoztató résztvevői és az oktatás egyik eszköze Fotó: Katona Tibor

A bevezetőben említett adatot Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő osztotta meg. Az ő kezdeményezésére indult el 2015-ben a városi általános iskolások kerékpáros közlekedésbiztonsági versenye. Már akkor felvetődött, hogy szükség lenne a KRESZ iskolai oktatására, ugyanis – ahogy tegnap fogalmazott – nonszensz, hogy 12 éves gyermekek kerékpárral közlekedhetnek a forgalomban anélkül, hogy ismernék az alapvető szabályokat. Az elképzelést – mint arról Balaicz Zoltán polgármester szólt – támogatta az önkormányzat, és a tankerületi központ is. Kajári Attila, a központ igazgatója elmondta, támogatnak minden kezdeményezést, ami a gyermekek érdeke.

Az oktatáshoz 16 tanár képzését szervezték meg, a gyerekek a Bringaakadémia által összeállított munkafüzetből tanulhatnak. A többi alapfokú oktatási intézményre is kiterjesztenék az oktatást, amelyhez a városi rend­őrkapitányság az iskolarend­őrökkel nyújt segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában