Legyen egész életre szóló randevú

2019.02.12. 07:00

Czene Attila volt a a házasság hete nyitórendezvényének vendége Egerszegen

Czene Attila olimpiai bajnok úszó volt a vendég a házasság hete tegnapi nyitórendezvényén a Belga étteremben.

Magyar Hajnalka

Czene Attila, Balaicz Zoltánné és János atya a programsorozat megnyitóján Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A megyeszékhely idén is csatlakozott a házasság hete országos rendezvénysorozathoz, a programokat a Zalaegerszegi Női Szalon, a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia és a Család és KarrierPONT szervezi. Az országban az egyház és a civil szféra együttműködésével már 12. alkalommal nyílt meg a házasság hete, az idei mottó: Randevú egy életen át.

Czene Attila, Balaicz Zoltánné és János atya a programsorozat megnyitóján Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

E gondolatot, a kapcsolat folyamatos ápolásának fontosságát emelte ki a tegnapi nyitányon Balaicz Zoltánné, a női szalon elnöke is, aki János atya plébániai kormányzó társaságában nyitotta meg az egyhetes programot. Az első estre Czene Attila olimpiai bajnok úszót hívták meg, aki beszélt sikeres pályájáról, s természetesen Bánhidi Petra táncművésszel kötött házasságáról is.

A házasság hete folytatásaként kedden 17 órától a leggyakoribb válóokokat veszi górcső alá dr. Kovács Orsolya ügyvéd és Pesti Tímea szakpszichológus a Belga étteremben, ugyanitt szerdán 17 órától Két kultúra egy házasság címmel kezdődik érdekes beszélgetés. A vendégek: dr. Alotti Nasri szívsebész és felesége, Alotti-Gaál Viktória, valamint Christian Zanchetta olasz hobbiséf és felesége, Könyves Ildikó.

Csütörtökön 17 órakor a Keresztury VMK kávézójában vidám vetélkedő kezdődik ismert házaspárok közreműködésével, pénteken pedig a Mindszenty-iskola ad otthont 17.30-tól a Növekedni párban című Kána házas estnek. Vasárnap 18 órától szentmise, házaspárok megáldása, majd meglepetés program zárja a hetet a kertvárosi templomban. Ugyanitt hétfőtől péntekig 17 órától imaösvény nyílik házaspároknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában