tavaszköszöntő

2018.05.02. 07:20

Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete: Bőven volt ok az ünneplésre Zalaegerszegen

Pénteken tartotta hagyományos tavaszköszöntő rendezvényét a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete. A találkozón az ifjúsági és városi csoportokból több mint százan vettek részt.

Fincza Zsuzsa

Sági Hajnalka az ünneplőket is bevonta a műsorába – képünkön Csatordai Csabával látható Fotó: Fincza Zsuzsa

Dudás Gyula, az egyesület elnöke, a zalaegerszegi csoport vezetője elmondta, jelentős spórolásokkal, átszervezésekkel, új lehetőségek felkutatásával egy év alatt sikerült stabilizálni a közösség anyagi helyzetét. Jó a kapcsolatuk a városi önkormányzatokkal, Zalaszentgróton például a mozgássérült kézművesek helypénz fizetése nélkül árusíthatnak. A zalaegerszegi önkormányzattal a múlt héten aláírt megállapodás szerint az egyesület Balatoni út 3. szám alatti székhelyén városi adományközpontot alakítanak ki.

– Jól indult a mai nap, a zalaegerszegi adományközpont beindításához 500 ezer forintot kaptunk, s megérkezett az értesítés is, hogy a Nemzeti Együttműködési Alaphoz benyújtott pályázatunkkal az egyesület működéséhez 700 ezer forintot nyertünk – tájékoztatta a tagságot Dudás Gyula.

Sági Hajnalka az ünneplőket is bevonta a műsorába – képünkön Csatordai Csabával látható Fotó: Fincza Zsuzsa

A karitatív akciókban amúgy eddig is jeleskedett az egyesület, a nagy hidegekben a központjuk elé kiakasztott meleg ruhák közül például 36 nagykabátot vittek magukkal a rászorulók.

Volt hát okuk az ünneplésre a zalai mozgássérülteknek, a szórakoztatásukról zalaegerszegi énekesek: Takács Veronika, Sági Hajnalka és Éder Gábor, valamint a Budapestről érkezett Muki bohóc, azaz K. Nagy László és a Laza duó gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában