Verseny

2018.07.17. 10:00

Bejárták Lentit a Virágos Magyarország zsűritagjai

Több mint 30 ezer tő virág díszíti idén a város köztereit. Mindezt a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny bírálóbizottságának tagjai is megtekinthették tegnap a helyszíni bejárás során.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester (balról) is köszöntötte a bíráló bizottság tagjait Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A látogatás során a város zöldövezeteit is értékelték az elbírálás szabályai szerint.

– Már 25 éves a Virágos Magyarország mozgalom, mely az ország szépítéséről szól – mondta Lancsák Lajos, Nagykanizsa nyugalmazott főkertésze, a bejárás vezetője. – A zsűrizés során a települések általános rendezettségét, a környezetvédelmi intézkedéseket, a lakosság és az önkormányzat hozzáállását is figyeljük. Harmadik alkalommal járunk Lentiben, a város évről évre fejlődik, helyi különlegességek a látványos virágkompozíciók, amiket külön értékelünk.

Horváth László polgármester (balról) is köszöntötte a bíráló bizottság tagjait Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A zsűri tagjai ellátogattak a Sárberki-horgásztóhoz, a parkerdőbe, megtekintették a városüzemeltető kft. telephelyét, ahol a város csinosítására nevelnek növényeket. Jártak a termálhotel kertjében, a gyógyfürdőben, látták a főutca virágos tereit. A városközpontban Lancsák Lajos javaslatot tett a temető fásításának bővítésére és felhívta a figyelmet az idősödő fák pótlására. Horváth László polgármester a zsűrit köszöntve arról szólt, hogy nemcsak az önkormányzatra és cégeire, de minden lakosra szükség van ahhoz, hogy szép településen élhessenek a lentiek.

– Büszkék lehetünk a teljesítményre, amit virágos településként nyújtunk – hangsúlyozta Horváth László. – A környezetszépítő akcióban is elismerték eredményeinket, nyertünk különdíjat, tavaly pedig a nyugat-magyarországi régióban kiérdemeltük az Év települése címet. Odafigyelünk a környezetbarát közlekedési módok, az alternatív energiafelhasználás népszerűsítésére. A megújuló energiák felhasználása terén szeretnénk előre lépni, több ilyen pályázata is van a városnak. Tervezzük a település természetbarát megújítását, parkokkal, zöld felületekkel és a gyógyfürdő környékének átalakításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában