Régi álom egy szelete

2019.04.27. 11:30

A régi letenyei nemesi kastély egyik fele már megújulhatott

Ünnepélyesen felavatták tegnap a Fáklya Művelődési Központnak otthont adó egykori Szapáry-Andrássy kastély felújított alsó szintjét és a projekt keretében kialakított turisztikai irodát.

Horváth-Balogh Attila

A nemzeti színű szalagot dr. Szűcs Márton, dr. Koósz Attila, Bene Csaba, Farkas Szilárd, Boros László, a kivitelező Z-Pannon Kft. ügyvezetője, valamint Dömők József vágta át Fotó: a szerző

A munkálatokat az Európai Unió Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programjának támogatásával végezték el. A horvátországi és hazai partnerekkel, a Muraközi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, a Muraköz Megyei Turisztikai Irodával és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszával közösen elnyert támogatás a földszint teljes belső felújításához és a Mura-térség értékeit, látnivalóit népszerűsíteni hivatott turisztikai iroda létrehozásához volt elég, de már tervezik a folytatást. Ha a remények valóra válnak, a hajdanvolt nemesi kastély újra a kisváros ékszerdoboza lehet.

– Régi álmunk egy szelete valósult meg, cirka 20 hónap alatt – mondta Farkas Szilárd polgármester. – A munkálatokra 600 ezer eurót fordíthattunk, mely révén a földszinten a villamos hálózat korszerűsítését, a hulló vakolat eltávolítását, a falak újravakolását, festését, a fűtésrendszer korszerűsítését, s részben a nyílászárók cseréjét, illetve felújítását végeztük el. Továbbá egy használaton kívüli szolgálati lakásból turisztikai irodát alakítottunk ki, mely reményeink szerint jól szolgálja majd a Letenye térségi és a horvát oldali idegenforgalom érdekeit is.

A nemzeti színű szalagot dr. Szűcs Márton, dr. Koósz Attila, Bene Csaba, Farkas Szilárd, Boros László, a kivitelező Z-Pannon Kft. ügyvezetője, valamint Dömők József vágta át Fotó: a szerző

Az avatáson beszédet mondott Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Szűcs Márton, a horvát-magyar határon átnyúló program titkárságvezetője, valamint Dömők József, a Fáklya Művelődési Központ igazgatója.

A szalagátvágást követő állófogadáson dr. Koósz Attila, a Horvát Köztársaság tiszteletbeli konzulja mondott pohárköszöntőt, s kijelentette: Horvátország és Magyarország közt erősödik az együttműködés, amit alátámaszt, hogy folyik a Murakeresztúrnál megépítendő új közúti határátkelő közös előkészítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában