28 munkáltató képviseltette magát

2019.11.14. 14:00

A nagykanizsai állásbörzén több száz állásajánlat akadt

A Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás tegnap a HSMK-ban rendezte meg a Dél-zalai foglalkoztatási együttműködés állásbörzéjét, melyen 28 munkáltató képviseltette magát.

Benedek Bálint

Az állásbörzére sokan kíváncsiak voltak, a személyes találkozások sokat segíthetnek az álláskeresőknek Fotó: Benedek Bálint

Az állásbörze ismét népszerűnek bizonyult, hiszen a kezdés előtt bő fél órával már sokan tolongtak az intézmény előcsarnokában. A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Polai György elmondta: a kanizsai és letenyei munkáltatók között az ipari termeléssel foglalkozó nagyvállalatok képviseltették magukat, de megjelent a turisztika két jelentős vendéglátóipari cége Zalakarosból, továbbá megtalálhatók voltak építőipari, illetve agrár- gazdasági kisvállalkozók. Emellett a közlekedési ágazatok, a vasút és a közút szektorai, sőt a honvédség szintén a kínálat részét képezte.

– Sok száz állásajánlat közül lehetett választani – folytatta Polai György. – Az összeszerelő, illetve a betanított munka jelentős részt képvisel és kedvelt is. De természetesen a szaktudást igénylő munkákba, így az autószerelők, hivatásos gépkocsivezetők körében is lehet munkát találni. Ahogyan a felsőfokú végzettségűek, kitűnő nyelvtudással rendelkezők számára is kínálnak elhelyezkedési lehetőségeket. A szervezetünk az elmúlt néhány hónapban közel kétszáz munkavállalónak segített munkát találni, s talán az állásbörze is hozzájárulhat ehhez.

Az állásbörzére sokan kíváncsiak voltak, a személyes találkozások sokat segíthetnek az álláskeresőknek Fotó: Benedek Bálint

Az eseményen Balogh László polgármester is szólt az álláskeresőkhöz. Mint elmondta: a börze találkozási pont a munkáltató és munkavállaló között, a munkaerőpiac folytonos változása pedig szükségessé teszi ezeket a személyes találkozókat. A személyes találkozáson kialakuló kötetlen beszélgetés során az álláskeresők betekintést nyerhetnek a cégek életébe, s konkrét információkat szerezhetnek a vállalatok szakmai elképzeléseiről. A munkáltatók pedig megismerhetik az álláskeresői réteg végzettségét és kompetenciáit.

Az egyik zalakarosi szálloda értékesítési vezetője, Bődör Györgyi szerint most leginkább a fizikai állományuk bővítésére lenne szükség. Ehhez például szobaasszonyokat, pincéreket és konyhai kisegítőket keresnek, olyan embereket, akik szeretnének dolgozni, amit versenyképes fizetéssel, s kiváló munkakörülményekkel hálálnak meg.

Az 58 éves Molnár László egy kanizsai gyár leépítése miatt péntektől lesz munkanélküli, ezért szeretne minél előbb megoldást találni a problémájára. Többfajta kínálatból választja majd ki a legmegfelelőbbet, ám a fizikai munkától sem riad vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában