Idegenforgalmi és turisztikai fejlesztési célok

2019.02.26. 07:00

A Muravidék épített és természeti értékeit mutatja be az új kiadvány

Többek között idegenforgalmi és turisztikai fejlesztési célokat is szolgál az a kiadvány, amelyet a közelmúltban jelentetett meg a Mura­vidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK). A Muravidékre című képes magazin a szlovéniai magyarok képes hetilapja, a Népújság szerkesztősége közreműködésével készült.

Gyuricza Ferenc

A most nyíló hóvirággal nem csak Zalában, a Muravidék egyes területein is találkozhatunk Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az ötezer példányban meg­jelent magazin tematikus rendszerben mutatja be a Muravidék idegenforgalmi szempontból vonzó természeti és épített értékeit. Az MMÖNK gazdaságfejlesztési alapja finanszírozásában készült kiadványban külön fejezetet kaptak a kultúrtörténeti emlékek – többek között a lendvai Galéria és Múzeumnak helyet adó egykori Bánffy-várkastély, a Makovecz Imre által tervezett Városi Színház- és Hangversenyterem vagy a ma már városházaként működő néhai Korona Szálló –, a szakrális épületek és kegyhelyek, a tájházak, a még meglévő goricskói malmok, de a természeti értékek bemutatására is nagy hangsúlyt helyeztek a szerzők. A kiadvány a Népújság mellékleteként mint a Kerek Perec című magazin különszáma jelent meg, így első körben a muravidéki magyarokhoz jutott el, de a későbbiekben beszerezhető lesz az idegenforgalmi szempontból kiemelt muravidéki bázisokon is. A Muravidékre című magazin megjelentetését egy azonos nevű honlap elkészítése előzte meg, ezen szintén hangsúlyos szerepet kap a gazdaság és az idegenforgalom, de megjelenik egyebek mellett a hagyományőrzés is.

A most nyíló hóvirággal nem csak Zalában, a Muravidék egyes területein is találkozhatunk Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában