Valóra váltott egészség

2019.06.26. 20:05

A mozgás és a táplálkozás a fő téma a balatongyöröki táborban

Hét évvel ezelőtt, az első rendezvényen alig húszan voltak, idén már több mint hetvenen gyűltek össze Balatongyörökön, a Valóra váltott egészség című egyhetes programsorozaton. Idén a mozgás és a táplálkozás áll a középpontban.

Keszey Ágnes

A Balaton mellett közös koccintással kezdődött a tábor Fotó: a szerző

A programsorozat azoknak szól, akik szeretnének tenni az egészségükért. A hétfő esti megnyitón az ötletgazda és szervező dr. Idrányi Zoltánné Pátzay Anna elmondta: a programokkal örömet is szeretnének szerezni a résztvevőknek. Kiss Erzsébet, a rendezvény másik szervezője ismertette a hét programját, Wildner Judit kertészmérnök, növényi eredetű táplálkozást népszerűsítő szakember az egészséges ételekről szólt, s kínált is belőlük. A jelenlevők megkóstolhatták a napraforgómag-pástétommal, valamint a sárgarépakrémmel kent kenyereket.

A Balaton mellett közös koccintással kezdődött a tábor Fotó: a szerző

Az est Bereczky Szilárd, a Népművészet Mestere jóvoltából népdallal és néptánccal zárult. Az ország számos tájáról érkezett résztvevők testébresztő tornával kezdik a napokat a strandon, s több túra, kirándulás vár rájuk. Előadások is követik egymást, ma például bemutatkozik a Panoráma Világklub, pénteken az angyalterápiáról hallhatnak a jelenlevők, szombaton a folyadékfogyasztás fontosságáról. Az estéket szenior örömtánc színesíti. A nem táborlakó érdeklődőket is várják a programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában