Egy önkéntes segít a lécek előállításában

2019.08.08. 08:00

A kitermelt fából kerítéseket építenek Iharoson

Költséghatékony módon készül az óvoda új kerítése Iharosban.

Horváth-Balogh Attila

Jónás Zoltán és Dombi Ferenc az iharosi óvoda kerítésének felújításán dolgozik Fotó: Gergely Szilárd

Horváth Győző polgármester lapunknak elmondta: az önkormányzat a település több pontján, a temetőben és a polgármesteri hivatal közelében is kivágatta a régi, nagyra nőtt, néhol már a vagyonbiztonságot is veszélyeztető fákat.

A kitermelt faanyagból épületfa készült, s ezt használták fel az óvoda és a községháza kerítéséhez, valamint régen az iskolának, ma pedig az orvosi rendelőnek otthont adó épületet is ebből a lécanyagból szeretné bekeríttetni az önkormányzat.

Jónás Zoltán és Dombi Ferenc az iharosi óvoda kerítésének felújításán dolgozik Fotó: Gergely Szilárd

– Van olyan önkéntes helyi gazdánk, akinek asztalos a végzettsége, ő segít a lécek előállításában, a kerítés formájának kialakításában – folytatta a polgármester. – A kivitelezésben a közfoglalkoztatottjaink vesznek részt, az óvodánál már végeztek a munkálatokkal, most pedig a községháza következik. Számunkra fontos beruházás ez, mert a régi kerítések már nagyon elhasználódtak, amiben sajnos szerepet játszottak rongálók is. Az új kerítés vastagabb deszkával és erősebb felfogatással készül, és abban bízunk, talán a korábbi rongálások elkövetői jobban tiszteletben tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában