Közös ünneplés és ismerkedés

2018.12.11. 17:00

A keszthelyi Idősügyi Tanács köszöntötte az aranykorúakat

Idén több olyan programot is megrendeztek Keszthelyen, melyek először valósultak meg, s melyek a jövőben a tervek szerint évről évre ismétlődni fognak.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint külön is köszöntötte a résztvevőket Fotó: Bánhegyi Renáta

Fotó: Bánhegyi Renáta

A Közösségi Értékekért Egyesület szervezésében néhány hónapja kötetlen hangulatú, műsorokkal és zenés programmal színesített Őszköszöntőn ismerkedhettek egymással az idősekkel foglalkozó szervezetek, a napokban civil összefogással, a Keszthely Város Idősügyi Tanácsa elnökének fővédnökségével Mindenki névnapjára invitálták a keszthelyi aranykorúakat a Balaton színházba.

Nagy Bálint külön is köszöntötte a résztvevőket Fotó: Bánhegyi Renáta

- Azért szorgalmaztam ennek a rendezvénynek a létrehozását, mert nagyon fontos, hogy Keszthelyen erősítsük és élénkítsük az olyan közösségi kezdeményezéseket, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a város életét felpezsdítsék- emelte ki Nagy Bálint alpolgármester, az Idősügyi Tanács elnöke. Mivel a keszthelyi lakosságban meghatározó az idősebb korosztály tagjainak aránya, ezért e szervezet több céllal jött létre és munkálkodik. Egyrészt összefogja az aranykorúakkal foglalkozó és velük kapcsolatban lévő civil szervezeteket, hogy minél hatékonyabb és minél szélesebb körű információkat tudjanak nyújtani a lakóknak, másrészt az is lényeges feladat, hogy ők pedig a tőlük kapott információkat tudják közvetíteni a városvezetés felé. Az is kiemelt cél, hogy erősítsék az aranykorúak közösségi életét.

Fotó: Bánhegyi Renáta

-A Mindenki névnapja elnevezésű rendezvényre nagyon sokan eljöttek: megtelt a Balaton Színház Simándy terme. A cél az volt, hogy egy kötetlen, jó hangulatú, beszélgetős rendezvény legyen, azok a magánszemélyek és azok a civil szervezetek, akik és amelyek az idősekkel foglalkoznak, őket segítik, támogatják, találkozhassanak egymással, jobban meg tudják ismerni egymást, tudjanak eszmét cserélni kötetlen formában.

Az Idősügyi Tanács elnöke hozzátette: tavasszal folytatódik majd a hasonló, közösségerősítő programok sora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában