Leállt a kút a nagy viharban

2018.09.12. 07:00

A hétvégére ígérik a helyreállítást a ságodi termálfürdőben

Többen is panaszkodtak szerkesztőségünkben, hogy hetek óta nem megfelelő hőmérsékletű, nem elég meleg a ságodi termálfürdő vize. Az üzemeltető egyébként közleményt tett közzé, amiben műszaki hibára hivatkozik, és annak mielőbbi kijavítását ígérte.

Hajdu Péter

Érdeklődtünk a termálfürdőnél, mi az oka a vendégek által jelzett problémának, és mikorra várható ennek a helyzetnek a normalizálódása? Ez utóbbira egyébként a napokban kiadott tájékoztatóban szeptember 15-öt jelölték meg.

– Augusztus 24-én, a hét végi viharban leállt a termálfürdőt tápláló meleg vizes kút, ami a pózvai városrészben működik. Újraindították, de leállt a szivattyú, valószínűleg egy közeli villámcsapás miatt ment tönkre. Egyből megrendeltük a szükséges berendezést, aminek a megérkezése után kiderült, hogy sajnos az sem tudja elindítani a kutat. Az újabb, reméljük, most már megfelelően működő vízszivattyú ma érkezik, aminek a szakemberek megkezdik a beszerelését. Azt reméljük, hogy a hét végére már ismét meg tudjuk indítani a termálvízellátást, és megszűnnek a vízhőmérséklettel kapcsolatos gondok, ismét 30–36 fokos lesz a fürdővíz. Nem akartunk bezárni a műszaki probléma idejére, a szaunáink ugyanúgy működnek, mint korábban, a szaunázás után pedig kellemes ez a víz. A műszaki hiba ideje alatt melegítjük a vizet. Igyekeztünk 28–30 fokosra melegíteni az ülőmedencéket, és 24 fokos körüli vízhőmérséklettel működnek az élménymedencék – válaszolta Tóthné Salamon Melinda, a termálfürdő irodavezetője.

A szerkesztőségünket megkereső panaszos ügyfelek a medencék tisztaságát is megkérdőjelezték. Erre a felvetésünkre hozzátette, amíg nincs termálvíz, a medencékbe engedett, felmelegített vizet is ugyanúgy tisztítják, forgatják, mint korábban, mégis más, zöldes árnyalatú a színe.

– Mielőtt ismét elindítjuk a termálvizet, leengedjük az összes medencét, és kitakarítjuk azokat – válaszolta az irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában