Jól ismerik a zalai értékeket

2019.06.13. 07:00

A győztes „kincskereső” csapatok táborban vettek részt Zalaszabaron

A Zala Megyei Önkormányzat által „Zalai Kincskereső” néven, a zalai értékek és a hungarikumok témakörében szervezett megyei vetélkedő győztesei háromnapos értéktáborozáson vettek részt a napokban, Zala­szabarban.

ZH

A táborozó diákok a kísérő tanárokkal Fotó: ZH

Az egyesített csapatot az Eötvös József Általános Iskola „Zala kockák” (Déri Soma, Németh Adrienn, Tóth Patrícia, Tóth Péter 6. b osztályos tanulók) és a Zrínyi Miklós Gimnázium „Cseloszolcse” (Horváth Petra, Molnár Bence, Rosta Maya, Szabó Gergő – 11. osztályos diákok) csoportjai alkották. A diákokat a jutalomkirándulásra felkészítő tanáraik, Standi Gyuláné és dr. Beckné Sallay Anikó kísérték el. A Zobori Kalandpark és a Zalakarosi Fürdő feledhetetlen élményein túl a csapattagok bővítették tudásukat a zalai értékekről. A Festeticsek nyomában jártak a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban, felkeresték a szabari szőlőhegyeket, a kápolnapusztai bivalyrezervátumot, ismerkedtek a Kis-Balaton egyedülálló élővilágával. Ismeretekkel és élményekkel feltarisznyázva vághatnak neki a szeptemberi országos döntőnek, ahol Zala megyét képviselik majd.

A táborozó diákok a kísérő tanárokkal Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában