VIII. Zalaegerszegi Sörfesztivál

2018.10.01. 07:00

A fesztiválon kóstolhatták először Zalaegerszeg sörét

Naponta több ezer látogatót vonzott a városi sportcsarnok környékére a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület által a hétvégén megrendezett VIII. Zalaegerszegi Sörfesztivál.

Gyuricza Ferenc

Leskovics Gábor és Lovasi András a Kiscsillagból Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A nyugat-dunántúli régió legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye három napon keresztül remek koncerteket, valamint tíz kis- és nagyüzemi, illetve kézműves sörfőzde jóvoltából különleges sörök egész tárházát kínálta az érdeklődőknek.

Leskovics Gábor és Lovasi András a Kiscsillagból Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

A fesztivál főszervezője, Székedli Bertold lapunknak elmondta: náluk valóban a gasztronómia és a sörök kerültek a középpontba, a zenei fellépők meghívása, illetve az egyéb szórakoztató programok is azt a célt szolgálják, hogy a gasztronómiai élményre vágyók számára teljes körű szórakozási lehetőséget kínáljanak. Az idei sörfesztivál egyik különlegességét a ZEGI sör, azaz a város sörének bemutatása jelentette. – A ZEGI sört egy helyi kézműves sörfőzde alkotta meg, s először a fesztiválon kóstolhatták meg az érdeklődők – magyarázta Székedli Bertold. – Egy 5,7 százalékos alkoholtartalmú, világos italról van szó, aminek különlegességét göcseji jellegzetesség adja: pirított tökmagolajat főztek bele. A rendezvényen pénteken a Pál Utcai Fiúk és Kiscsillag, szombaton a Dorothy, a Lord és az Ismerős Arcok zenekar adott koncertet. Vasárnap az Alma együttes mutatta be gyermekeknek szóló programját, majd Csepregi Éva, illetve Szikora Róbert és a R-Go kínált még retró élményt a fesztiválozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában