Csodás a Balaton

2019.07.11. 19:07

A Balatont fotózták a Red Bull Air Race pilótái – gyönyörű képek

Már a tó fölött edzenek a világ legprofibb műrepülői. Július 13-14-én Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race történetének első balatoni futamát. A kétnapos világverseny előtt a bajnokság két pilótája, François Le Vot (FRA) és Ben Murphy (GBR) repülővel barangolta be a Balaton partvidékét.

likebalaton.hu

Keszthely felett Fotó: Fotó: a RBAR engedélyével

A Red Bull Air Race elit pilótái közül ketten is a Balaton-part felderítésével ismerkedtek az új helyszínnel. François Le Vot (FRA) és Ben Murphy (GBR) versenyrepülőikből csodálhatták meg többek között a Hévízi-tavat, a keszthelyi Festetics-kastély szépségét és a Tihanyi-félsziget lélegzetelállító látványát.

Keszthely felett Fotó: Fotó: a RBAR engedélyével

Nem csak a természetvédelmi területet barangolhatták be madártávlatból a pilóták, a tihanyi Bencés Apátságot is egy nem mindennapi szemszögből láthatták a versenyzők.

Hévíz madártávlatból Fotó: a RBAR engedélyével

Le Vot és Murphy a júniusi orosz megállót követően fej-fej mellett a negyedik és ötödik helyen végzett a dobogón, ezen a hétvégén pedig a bajnokság többi résztvevőjére, elsősorban az élen haladó Joshide Murojára (JPN), Martin Šonkára (CZE) és Matt Hallra (AUS) gyakorolnak majd nyomást. A teljes cikket a likebalaton.hu oldalán olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában