közösségépítés

2019.08.12. 07:00

A bála után a sör is jól gurult a palini városrész falunapján

Szombaton rendezték meg a Palini Sport és Kulturális Egyesület szervezésében a városrész hagyományos sport- és falunapját a futballpályánál.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekeket egyebek közt népi játszóház várta. Képünkön Kovács Kíra és Dóczi Zétény látható

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A programok sora már reggel 8 órakor elkezdődött a XV. Rózsa Kupa kispályás férfi focitornával és a főzőversennyel. Délután a Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők, majd a Palini Nyugdíjas Nótaklub és a Fűzvölgyi Dalostársak műsorára került sor. A nap folyamán sörivó és bálagurító versenyeken mérhették össze befogadóképességüket és erejüket a versengéshez kedvet érzők. A sztárvendég Szűcs Judith volt, az eseményt szabadtéri bál zárta.

A gyerekeket egyebek közt népi játszóház várta. Képünkön Kovács Kíra és Dóczi Zétény látható
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A megjelenteket délután Kuti László, a szervező egyesület elnöke köszöntötte, majd Cseresnyés Péter miniszterhelyettes lépett a mikrofonhoz, aki az ilyen és ehhez hasonló rendezvények közösségépítésben betöltött szerepét hangsúlyozta.

Dr. Erdős László, a városrész önkormányzati képviselője az elmúlt 5 év megvalósult palini fejlesztéseit sorolta fel: elkészült egy rég várt buszváró, az iskola udvarán műfüves sportpálya épült, az Alkotmány utcán járdaszakaszt újítottak fel, hiányzó csatornaszakasz épült meg, játszótér készült, a szintén a körzethez tartozó Korpaváron pedig a ravatalozó tetőhéjazatát cserélték újra. Dr. Erdős László hangsúlyozta, mindez 220 millió forintnyi beruházást jelent. És nincs megállás: most éppen a palini tagóvoda felújítása és bővítése zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában