Ötven éve kaptak szakmunkás bizonyítványt

2023.04.17. 12:46

Jubiláltak a szövőnők Zalaegerszegen

A szakmunkás bizonyítvány megszerzésének ötvenéves jubileuma alkalmából szerveztek osztálytalálkozót az egykori 407. Munkácsy Mihály Szakmunkásképző Iskola tanulói szombaton Zalaegerszegen, a Pedro étteremben.

Mozsár Eszter

A 39 fős osztály többsége eljött az egerszegi találkozóra

Forrás: ZH

Az örömteli eseményről az egyik szervező, Fehér Mihályné Vámosi Mária számolt be lapunknak, aki elmondta: ők voltak a városban az első szakképzett osztály, akik szövést tanultak. A kétéves képzés végén, 1973-ban többen a Kőbányai Textilművek zalaegerszegi gyáregységében helyezkedtek el, ami 1970-ben kezdte meg működését a Juhász Gyula utcában, majd 1972-ben átköltöztek a Budai Nagy Antal utcába, a bútorgyár egykori telephelyére. A szövőüzem fénykorában mintegy félezer embernek adott munkát, 2009-ben zárta be kapuit.

A rendezvényen az is kiderült, hogy egyik osztálytársuk, Baki Ágnes szövő szakmunkásként ment nyugdíjba első és utolsó munkahelyéről. A 39 fős osztály többsége eljött az egerszegi találkozóra, amin  részt vett két egykori pedagógus, Bakóné Polgár Zsuzsanna és a képzést indító Romhányi Géza oktató, a Köbtex telepvezetője. A találkozót négyen szervezték, s a résztvevők nagyon örültek újra egymásnak, mivel 25 éve találkoztak utoljára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!