Piros bor az üvegben, a babám az ölemben

2020.07.01. 10:00

A lenti Kerka Táncegyüttes közreműködésével forgatta le a legújabb videoklipjét Sláger Tibó

A helyi Kerka Táncegyüttes tagjainak közreműködésével forgatta le a klipet új, Piros bor című dalához Sláger Tibó.

Korosa Titanilla

Sláger Tibó és a Kerka Táncegyüttes tagjai a klip forgatásán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

„Piros bor az üvegben, a babám az ölemben, három éjjel, három napja így mulatok én!” – énekli Sláger Tibó legújabb szerzeményében, a háttérben pedig lenti néptáncosok tűnnek fel. A közös munkáról maguk az érintettek meséltek.

– A Kerka Táncegyüttes egy kedves ismerőse, Toplak Tamás zenész kereste meg a csapatot azzal lehetőséggel, hogy részt vehetünk egy barátja videoklipforgatásán – tudtuk meg Borsos Bertalantól, a táncegyüttes tagjától, a Kerka Kulturális Egyesület vezetőjétől. – A Kiskerka táncosai már részt vettek ilyesmiben, így a felnőtt együttes táncosai is kedvet kaptak, hogy kipróbálják magukat egy forgatáson. Habár Sláger Tibóval még nem találkoztunk korábban, így is pillanatok alatt kialakult a megfelelő hangulat a jó boros nótához. A produkcióra nem volt nehéz felkészülni, ugyanis a dalnak nagyon jó és könnyen táncolható a ritmusvilága. Még az is előfordulhat, hogy a jövő ismét összehozza a csapatot Sláger Tibóval.

Ezt megerősítette a zenész is, akinek a közös ismerős, Toplak Tamás hívta fel a figyelmét a kerkásokra, amikor a klipjéhez néptáncosokat keresett.

– Nagyon örülök, hogy megismertem a Kerka Táncegyüttes tagjait, jól sikerült a forgatás és a klip, melynek gyönyörű helyszínt adott a zalaegerszegi Vándor Vigadó – tudtuk meg Sláger Tibótól. – A Piros bor egy teljesen új szerzemény. Már egy ideje nem foglalkoztam úgymond magammal, másoknak írtam dalokat, viszont a közönség kedveli a mulatós nótákat, így aztán igyekszem igényes zenével előállni. Ez egy egyszerű, könnyen emészthető, de markáns dal, kevés szöveggel, jó ritmussal. Nagy szükség van az ilyen muzsikára, oldja a mindennapok feszültségét. A mulatásnak pedig a jó bor és a tánc elengedhetetlen kelléke.

Sláger Tibó hozzátette, hogy előzetesen megnézte a kerkások néhány fellépését a videómegosztón, és nagyon meggyőzőnek találta a produkciókat. A táncosok a forgatásra ötletekkel érkeztek, az egyik lány üvegestáncot mutat be a klipben, a fiúk vonatoztak is, humort, vidámságot csempészve az előadásba. A jól sikerült közös munka a további együttműködést is magában hordozza, televíziós szereplésekben való részvételt ajánlott fel Sláger Tibó a táncosoknak.

– Nem az a célom a klippel, hogy nézettséget döntögessünk. A járványhelyzet miatt elmaradnak a fellépések, ezért úgy gondoltam, csinálok ez idő alatt egy új dalt – folytatta. – Most jelenik meg az új lemezem, megcélozzuk, hogy platina legyen. Ennek kiegészítője a videoklip.

Visszatérve a kerkásokra: Borsos Bertalan elmondta, az elmúlt néhány hónap legnagyobb élménye a klipforgatás volt, hiszen mint mindenki más, a Kerka Táncegyüttes is nehéz időszakon van túl.

– A járványhelyzet alatt az együttes sajnos egyáltalán nem tudott dolgozni, a próbák elmaradtak – tette hozzá. – Igyekeztünk a táncosok néprajzi tudását bővíteni, dalokat tanítani, archív anyagokkal ismerkedni, otthon videofelvételek segítségével táncolni. Most kezd visszaállni a próbarend, táborokat tervezünk a nyárra a gyerek- és utánpótláscsoportoknak, illetve a felnőtt csapatoknak egyaránt, valamint nyár végére és őszre már vannak felkéréseink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!