Kosárlabda

2015.05.07. 06:54

Óvni fog a ZTE KK! (frissítve)

Szerdán nagy csatában kapott ki a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata a MAFC otthonában és a 89-85-ös hazai siker azt jelenti, hogy az NB I A-csoportos tagság megőrzéséért kiírt osztályozón a mindent eldöntő szombati (17.00) egerszegi találkozó dönt.

Kerkai Attila

A ZTE KK viszont információink szerint megóvja a mérkőzést. Hogy milyen okokra hivatkozva, ezt még nem tudjuk, de nagy valószínűséggel az a szituáció is közte lehet, amikor a 35. percben Rade Dzambic kipontozódásakor hosszú percekig állt a játék, ugyanis nem volt tiszta, hogy ki mehet be cserével a pályára és ki nem.

A Zalakerámia-ZTE KK - MAFC mérkőzésről itt olvashat.

Csütörtökön 11 óráig kellett eljuttatnia a Zalakerámia-ZTE Kk-nak hivatalosan is az óvást a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez és befizetnie az óvási díjat.

Doleschall Miklóst, a ZTE KK ügyvezetőjét kerestük az ügyben, aki megerősítette: valóban éltek ezzel a lehetőséggel. Ami pedig a részleteket illeti. A zalaiak ügyvezetője három olyan szituációt említett, melyet belevettek az óvásukba. Nézzük, melyek ezek.

- Valóban, két-három eset van, melyet kifogásolunk – erősítette meg a fentieket Doleschall Miklós. - Bár jó felvétel nem készült róla, de van egy vitatott Dzambic kosár, a másik pedig a szerb játékmester kipontozódása nyomán kialakult helyzet. A játékvezetők Darlingra mutatnak, ő jön le a pályáról cserével, de aztán mutatják, hogy nem ő, hanem Dzambic kapott faultot, vagyis ő pontozódott ki. Darlingot és Tamirt viszont nem engedték vissza, mondván, ez szabálytalan csere volt, ám ebben az esetben szerintünk inkább téves csere. Emiatt állt akkor hosszú percekig a játék. A harmadik eset, amikor Toutziarakis az alapvonalnál ráhúzza a labdát Feketére, de szerintünk görög már kilépett, játékosunknak pedig már mindkét lába kint van, amikor a labdával találkozik, mégis a MAFC jöhetett bedobással.

Ez utóbbi eset 83-83-nál történt, itt a videóbírót is segítségül hívták, s ezt követően született meg a döntés. Doleschall Miklóst megkérdeztük arról, hogy véleménye szerint mikor születhet döntés óvásukkal kapcsolatban, aki azt válaszolta, szerinte csak a jövő héten. Addig is, lesz lesz még egy harmadik találkozó szombaton, amin a ZTE KK hazai pályán lezárhatja a párharcot, függetlenül attól, hogy miként dönt az óvásról az MKOSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!