Kosárlabda

2014.09.03. 15:30

Még két hét a rajtig - A 45. Göcsej Kupa mezőnye már kialakult

Zalaegerszeg - Két hét múlva következik a 45. Nemzetközi Göcsej Kupa kosárlabdatorna, melynek mezőnye mostanra összeállt. A szervezőknek ebben az évben sikerült nívós mezőnyt Egerszegre hívni, úgy férfiaknál, mint a nőknél.

Kerkai Attila

Egy évvel ezelőtt a ZTE KK (kékben Boston tör kosárra) a Falco ellen játszotta és nyerte meg (72-65) a Göcsej Kupa döntőjét. Fotó: archív/Pezzetta Umberto

A Göcsej Kupát szeptember 19-21. között rendezik meg, s ezúttal csak az egerszegi Városi Sportcsarnokban zajlanak majd a mérkőzések. A Zala megyei Kosárlabda szövetség elnökétől, egyben a torna fő szervezőjétől, dr. Villányi Antaltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kialakult a végleges mezőny, így a férfiaknál nyolc, a nőknél pedig négy csapat méri össze tudását. Sőt, elkészült a csoportbeosztás is, és bár dr. Villányi Antal nem titkolta, hogy szerettek volna még több hazai élvonalbeli csapatot Egerszegre csábítani, de több együttes éppen a Göcsej Kupa időpontjára szervezte meg saját tornáját, ami ezt nem tette most lehetővé.

– Azt gondolom, hogy jó mezőnyt sikerült összeállítani, és a sportcsarnokban napi hat, remélhetőleg izgalmas mérkőzést élvezhetnek a kilátogatók – mondta dr. Villányi Antal. – Továbbra is a legnagyobb szponzoraink a nézők, akik a helyszínen tekintik meg a küzdelmeket. Így volt ez a múltban és remélhetőleg így lesz a jövőben is. Természetesen Zalaegerszeg önkormányzatának is köszönet járt a segítségért, hogy ismét megszervezhettük ezt a hagyományos és idehaza még most is különlegesnek számító viadalt, ahol 8 férfi és 4 női csapat csatázik. A női mezőny most is nagyon erős lesz, hisz a hazai klubok közül korábbi három euroligás csapat is a vendégünk lesz.

A főszervező elmondta még, hogy tárgyalnak a torna névhasználatáról, miközben a korábbi szponzoraik megmaradtak.

– A szervezőcsapat készen áll és remélem, már nem változik a mezőny összetétele. Illetve, ha egy neves, akár külföldi csapat bejelentkezne, azon el lehetne gondolkodni. A férfiaknál a köztudottan erős szlovén kosárlabdát az ottani bajnokság hatodik helyezettje, a Grosuplje képviseli, s az ő szereplésük is mindenképpen érdekessé teszi a Göcsej Kupát – tette még hozzá dr. Villányi Antal.

Addig is nézzük a mezőnyt és a csoportbeosztásokat:

Férfiak. A-csoport: Zalakerámia-ZTE KK, Sopron KC, MAFC, Veszprém. B-csoport: Körmend, Grosuplje (szlovén), Jászberény, Baja.

Nők: PEAC-Pécs, Euroleasing Uniqua-Sopron, HAT Agro UNI Győr, ZTE NKK.

Miután a torna az idén is háromnapos lesz, a férfiaknál a csoportokon belül az első nap sorsolás alapján rendezik a találkozókat, majd a két győztes a csoportelsőségért játszhat egymással, s innen lehet a döntőbe kerülni. A nőknél ugyanakkor körmérkőzést rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!