Kosárlabda

2014.05.29. 17:30

Két zalai tini kosár-csapat a B-döntőben

Zalakaros - A közelmúltban Zalakaroson rendezték meg a leány kosárlabda nemzeti tini (U13) országos bajnokság B-döntőjét, melyen megyénkből két csapat is érintett volt.

A Zala Volán TE együttese a tornán a negyedik helyen végzett, miután az ellenfelekkel szemben nagy lelkesedéssel kompenzálta magasságbeli hátrányát. A zalaegerszegi csapat számára szép ez az eredmény, ami összességében országos 12. helyet jelent. A Volán egyébként a karosi tornán kétszer győzött (Szolnoki Sportcentrum 54-37, Zsíros Akadémia Kőbánya 73-61), háromszor pedig kikapott (Székesfehérvár 64-93, UNI Győr 49-65, Tigrisek Debrecen, 58-71).

A csapat tagjai: Kovács Georgina (ő a Volán legjobbjaként különdíjat kapott), Dömötör Petra, Major Fanni, Varga Tünde, Szabolcs Dorottya, Czigány Cintia, Pongrácz Dorina, Horváth Fanni, Csonka Anett, Kerkai Virág, Honfi Anasztázia, Horváth Armilla, Farkas Boglárka, Csarankó Dorottya, Sefner Rebeka, Besenyei Lili, Németh Imola. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó.

A Z. Volán tinijei a negyedik helyen végeztek Zalakaroson. Fotó: ZVTE

A Kanizsa DKK korosztályos együttese egy győzelemmel (Cegléd 71-66) a nyolcadik helyen zárt Zalakaroson, és így összességében az országos tizenhatodik helyen végzett. A csapatból Zsámár Lili vehette át a legjobbnak járó különdíjat.

A Zala Volán TE egy másik, U12-es (gyermek) csapata számára pedig a pünkösdi hét végén újabb országos döntő következik. A csapat a soproni régiós döntőt megnyerte, az UNI Győr, valamint a házigazda Darazsak ellen és így került be a fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!