Kosárlabda

2014.04.09. 18:10

ZTE NKK - Sopron: Ötven lett közte

Szerdán hazai pályán kezdte meg a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban az 1-8. helyért kiírt rájátszás sorozatát a ZTE NKK együttese. A párharc első felvonását a vártnak megfelelően a Sopron biztosan nyerte.

Kerkai Attila

ZTE NKK - UNIQUA Euroleasing Sopron 60-110 (17-32, 14-24, 21-29, 6-25)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Gál, Jakab, Minár.

ZTE NKK: Török -, Varga 10, Czukor 9/3, Ivanovic 8/3, Horváth Zs. 4. Csere: Mányoky 11/6, Vágvölgyi 10, Fritz 2, Fuisz 5/3. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Sopron: Ciglar 15/3, Fegyverneky 11/3, Simon 8/6, Hawkins 22/6, Krnjic 9. Csere: Zsovár 7, Stankovic 14, Tetemondova 9/3, Böröndy 8, Licskai 7/3. Vezető-edző: Igor Polenek.

Kipontozódott: Varga a 39. percben.

 

A Magyar Kupa döntő óta, melyben bronzérmet szerzett a ZTE NKK nem lépett pályára sérülés miatt Horváth Zsófia, a zalaiak tapasztalt kosarasa, aki ezen a találkozón tért vissza a pályára. A Sopron már a 3. percben tíz pont fölötti különbséget harcolt ki magának, mondjuk nem volt nehéz dolga, hiszen a ZTE NKK ekkor még nem talált a gyűrűbe (0-11). Aztán jöttek a hazai pontok is, Mányoky a két csapat leg-utóbbi, szombati találkozójához hasonlóan újra jól célzott távolról, de persze biztosan vezetett a vendégcsapat. Ivanovic triplájával a 15. percben 25-38-ra visszazárkózott a ZTE NKK, ám innentől újra ellépett a Sopron (33-56).

A második játékrészben is érvényesült a Sopron fölénye, közben volt egy időszak, amikor a védekezéssel nem igen foglalkoztak a csapatok. Ennek is volt köszönhető a kosárbőség a harmadik negyedben. Az már biztosnak tűnt, hogy a szombati, viszonylag szoros eredmény (akkor 100-88-ra nyert a Sopron) valószínűleg nem ismétlődik meg, hiszen szerdán nagyobb volt a két csapat között a különbség, ráadásul a ZTE az utolsó negyedben már csak 6 pontig jutott. A Sopron győzött, a két győzelemig tartó párharcban 1-0-ra vezet. Folytatás pénteken, Sopronban.

Gáll Tamás: „Enerváltan, minőség nélkül játszottunk. Ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a Sopron."

Igor Polanek: „Nagyon elégedett vagyok és gratulálok a lányoknak. Egyelőre csak egy-nullra vezetünk, de a célunk, hogy pénteken befejezzük ezt a párharcot, hogy készüljünk a későbbi csatákra."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!