Kosárlabda

2012.08.06. 18:57

A lányok már edzenek, elfogadták a ZTE KK NB I B-s nevezését

Zalaegerszeg – Hétfőn Gáll Tamás vezetőedző irányításával munkához látott a ZTE NKK női kosárlabdacsapata. A férfiaknál a ZTE KK életében is fontos nap augusztus 6., mert elfogadta a szövetség az NB I B-s nevezésüket.

Bóbics László

– Ideálisak a feltételek Egerszegen, ezért itt készülünk – kezdte Gáll Tamás, az elmúlt években remekül szereplő megyeszékhelyi női kosárlabdacsapat vezetőedzője. – Hat felnőtt játékos mellett juniorok kezdték meg az edzéseket. A két válogatott, Vida Anna és Czank Tímea kapott néhány nap pihenőt, nekik majd csak később kell bekapcsolódniuk. A program szerint naponta egy-két edzés lesz. Többnyire kettő.



– Lesznek-e még változások a keretben?

– Valószínűleg igen. Czukor Tünde Pécsre, Bukovszki Mónika Diósgyőrbe, Zsovár Orsolya pedig Sopronba távozott. A búcsúzók listája adott, a nyáron elég sokat foglalkoztunk azzal, hogy kikkel erősítsünk, elég sokat tárgyaltunk, de még jó pár nyitott kérdés maradt. Nagy valószínűséggel – legalábbis terveink szerint – magyar játékosokat szeretnénk szerződtetni. Ennek a realitása azonban nem túl nagy. Ha mégsem sikerül az első elképzelés, akkor légióssal vagy légiósokkal próbáljuk megerősíteni a keretünket. Azt hiszem még nem késtünk el, hiszen meglehetősen a munka elején tartunk. Nem teljesen alapjairól indul a munka, hiszen két hete már egyéni foglalkozások alapján dolgoznak a lányok, így optimistán várom a felkészülést, s azt, hogy az idei szezonban is jó együttest tudunk kialakítani.



A Zalakerámia-ZTE KK együttesének a szövetség nem fogadta el a másodosztályba történt nevezését. Fellebbeztek, s információink szerint az elnökség most igent mondott. Ehhez arra volt szükség, hogy a hiányzó papírokat eljuttassák az MKOSZ minősítő bizottságához. No meg arra is, hogy kifizessék a klubot feljelentőknek a tartozást. Ezek megtörténtek, így zöld utat kaptak. Olyan információink is vannak, hogy augusztus 8-án délig a szövetségnél jelezni kell, kik azok az NB I B-s csapatok, akik szeretnének indulni az A-csoportban. Ez persze nem önök kérte műsor, a szabályoknak mindenkinek meg kell felelni, akik a papírokat benyújtják.

A múlt esztendő eredményeit veszik alapul, így nagyon jó esélye van a ZTE KK-nak arra, hogy újra a legjobbak közt szerepelhessen. Az együttes már az elmúlt héten edzett, többnyire fiatalok voltak a foglalkozásokon. Hétfőtől három újabb kosaras csatlakozott Heinrich Róbert keretéhez. A paksi Kovács Ádám, a soproni Ugaros Máté és a szolnoki Gaál Róbert is a zalai megyeszékhelyen edz.




IGEN A KÖRMENDNEK, NEM A FRADINAK

Az MKOSZ döntött, a férfiaknál a Körmend fellebbezésének helyt ad, indulhat az NB I A csoportjában. Mivel 11 csapat a mezőny ezért az előző évi rangsor alapján egy csapatnak indulási jogot biztosít a legfelsőbb osztályban. A hölgyeknél az NB I-ben indulhat a Győr és a Szekszárd, az FTC nem. A 12 csapatos élvonalbeli bajnokságot írtak ki, ha a hiányzó helyet nem tudják feltölteni akkor 10 csapatos lesz a mezőny. A női és férfi bajnokság október 6-án indul.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!