Kosárlabda

2012.07.24. 18:57

A fellebbezést már elküldte a ZTE KK

Zalaegerszeg – A Zalakerámia- ZTE KK férfi kosárlabdacsapata hétfőn kezdi meg felkészülését, ám a klub nevezését még nem fogadta el a B-csoportos küzdelmekre sem az MKOSZ minősítő bizottsága. Hétfőtől számítva nyolc nap állt rendelkezésre a fellebbezésre.

Kerkai Attila

Múlt pénteken az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nyilvánosságra hozta a csapatok nevét, melyek nevezését nem fogadták el az A-, illetve a B-csoportos küzdelmekre. Ezek között van a Zalakerámia- ZTE KK is, melynek – még pénteken kiadott – közleményében az állt: a meghatározott időponton belül pótolják a hiányosságokat.

Völgyi Péter, a klub szakmai igazgatója az elmúlt két hétben a férfi U20-as válogatott szakvezetőjeként a B-diviziós Európa-bajnokságon vett részt, s azon túl, hogy az együttes az utolsó, 18. helyen végzett, az itthonról érkező hírek sem derítették jókedvre. Hétfő éjjel ért haza Bulgáriából, s kedden délben sikerült utolérnünk. Azt kérdeztük tőle, miként értékeli a helyzetet.

– Egyelőre tájékozódnom kell, hiszen nem voltam itthon, de szerda délután utazom Egerszegre. Nagyon nehéz így tárgyalni a játékosokkal, hiszen nem tudjuk, hogy az élvonalban vagy a B-csoportban indulunk- e – jegyezte meg. Az MKOSZ minősítő bizottsága döntéséről szóló határozatot hétfőn kapták meg az érintett klubok, s ennek kézhezvételétől számított nyolc napon belül fellebbezhetnek ellene. A ZTE KK B-csoportos nevezése mellett a Körmend férfi csapata, valamint a Győr, a Szekszárd és az FTC női együtteseinek A-csoportos nevezését is elutasította a bizottság. Sportnyelven szólva, az óra elindult...



Mindezt érdeklődésünkre dr. Schmidt Ádám, az MKOSZ minősítő bizottságának elnöke is megerősítette, akit arról is megkérdeztünk: mi volt a konkrét ok a ZTE KK nevezése elutasításában. – Ugyanazt mondhatom, mint a többi csapat esetében, vagyis, az érintett klubok érdekében ezt nem szeretném nyilvánosságra hozni – válaszolta Schmidt Ádám.
– Viszont azt is el kell mondani, így a ZTE csapatára is igaz, hogy maximális mértékben komolyan vette ezt, s minden erejével azon dolgozik, hogy a problémát megoldja, s erre utaló jelek már vannak. Schmidt Ádám azt is elmondta: néhány klubvezető félreértette határozatukat, mert nem hiánypótlásról van már szó, hanem fellebbezésről. – Az előzetes nevezések hiánypótlására július 12. és 19. között nyílt mód, ezt követően hoztuk meg az első fokú határozatot – jegyezte meg.

Nyolc nap áll tehát rendelkezésre fellebbezni, de a problémát a döntéshozatalig kell orvosolni, amely – jelen állás szerint – az MKOSZ soron következő elnökségi ülésén, augusztus 6-án történik meg. Ott születhet határozat arról is, hogy a ZTE KK-t felkérik-e például az A-csoportos indulásra. Mindezt viszont csak akkor tehetik meg, ha a nevezése – teljesen mindegy, melyik osztályra – érvényes. A ZTE KK részéről kedden Kern Lajos ügyvezető hívta szerkesztőségünket, s közölte: kedden eljuttatták a sportági szövetség címére a fellebbezéshez szükséges dokumentumokat. S hogy mi lehetett az egerszegi nevezés elutasításának oka? Nem nehéz kitalálni: valószínűleg feljelentések azon játékosok részéről, akiknek még tartozott a klub.



ALÁÍRÁSOKRA (IS) VÁRVA...

A ZTE KK-nak jelenleg egy szerződtetett játékosa van, Vertetics Ádám személyében. Tegnap megkérdeztük Völgyi Pétert, mikor bővülhet végre a keret létszáma, aki érdeklődésünkre elmondta: reményei szerint a hét második felétől. Kedden egy közlemény jelent meg a klub honlapján, vázolva a jelenlegi helyzetet. Ebben többek közt szerepel, hogy korábban mennyi tartozása volt a klubnak, arról viszont konkrétan nem esik szó, hogy jelenleg van-e bárminemű elmaradása a ZTE KK-nak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!