Kosárlabda

2012.04.19. 02:28

ZTE KK - Keddre maradt a döntés

Szerdán este a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a bent maradásért harcoló Zalakerámia ZTE KK a Jászberényt fogadta. Az első talkálkozón a zalaiak nyertek. Tegnap a Jászberény visszavágott és kiegyenlített a párharcban.

Bóbics László

ZTE: Kelley (16/3), Gáspár (18/6), Whitworth (13/9), Henderson (18/6), Tóth G. (3). Csere: Kinter (6), Vertetics (-), Bödör (-), Baki (-). Edző: Heinrich Róbert.

Jászberény: Hodges (35/21), Horti (6), Medve (4), Austin (15/9) Dramicanin (16/6). Csere: Szögi (4), Helmeczi (-), Fülöp (2), Wehner (2), Borszéki (3/3). Edző: Horváth Balázs.

Online közvetítés itt!

Régen látott sok néző foglalt helyet a városi sportcsarnokban. A hajdani ZTE-Körmend meccseket idézve még a lépcsőkön is ültek, de a lelátó korlátai mögött is sok helyen két sorban álltak a szurkolók. Természetszerűleg ennek a meccs közben már kétezer fölé duzzadt publikumnak legalább a 99 százaléka zalai győzelmet szeretett volna látni.

A találkozó első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 3. percben 7-7 volt az állás. Aztán ritmust váltottak a vendégek, és jó két perc alatt 17-10-re elléptek. A zalaiak irányítóját, Kelley-t Medve, majd Szögi próbálta meg kikapcsolni a játékból, amíg a másik oldalon Hodges szinte azt csinált, amit akart. A 7. percben már a negyedik triplájánál tartott. Még nem volt vége az első negyednek, amikor már hat távoli kosarat jegyezhettek a vendégek, no meg az sem mellékes, hogy 30-16-ra vezettek. A második tíz percben változott a helyzet, némiképp rendezte sorait a zalai gárda. Fegyelmezettebben védekeztek, s ennek az is lett a következménye, hogy a jászberényi gólzápor már elmaradt. A vendégek közel sem tudtak olyan jól célozni, mint a meccs első felében, így a közönség által fantasztikus hangulatban zajló találkozón a 13. percben 34-27-re felzárkózott a kék-fehér gárda. Nem sokkal később Henderson már a harmadik faultját könyvelhette el. Újra ellépett a Berény, 41-30-ra is vezettek, ekkor a JKSE irányítója, Hodges már a 21. pontját dobta. A zalaiaknál a lendületesen és bátran játszó Gáspár gyakran tört be a palánk alá, és szerzett értékes pontokat. A különbség ismét csökkent, de így is 6 pontos vendégelőnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A második félidő nagy kérdése volt, hogy képes lesz-e fordítani a zalai csapat. Ehhez viszont több egerszegi játékosnak is sokkal ponterősebben kellett volna játszania. Zalai oldalon viszont kimaradtak a lehetőségek, nem úgy a jászságiaknál, így négy perc eltelte után 57-43-ra meglépett a vendégcsapat. Szétszorttá vált a védekezés hazai oldalon, így viszont nem sok remény mutatkozott a felzárkózásra. Whitworth és Kelley pontjai kellettek, hogy ismét tíz ponton belülre kerüljön a ZTE KK (52-61), miközben elkezdtek a vendégek is egyre többet hibázni. Következett egy kétperces gólcsend , amit Henderson büntetői törték meg, aki gyorsan egy hármast is berámolt (58-62), visszahozva ezzel a reményt. A záró tíz perc innen indult és jászberényi kosarakkal... A harmadik negyedben pontot sem szerző Hodges újra belelendült, erősítve csapata győzelmi esélyeit, így pedig a ZTE nem tudott belátható távolságon belülre kerülni (64-72). Az utolsó öt perc kezdetén tíz ponttal vezetett a Jászberény, amely keményen védekezett és ki más, mint Hodges akkor varázsolt elő újabb triplát, amikor csak akart (37. p.: 68-83), s ekkor érezni lehetett, hogy eldőlt a mérkőzés. Nyert a Jászberény és ezzel kiegyenlített (1-1) a párharcban, méghozzá azzal, hogy az első találkozóhoz képest ők újítani tudtak, főleg a távoli dobások pontossága terén léptek nagyot előre. Ezzel szemben nem tudta megismételni pénteki jó és pontos játékát, így a harmadik találkozóra marad a döntés a bent maradás kiharcolásáért, melyet tegnapi információink szerint kedden rendeznek meg Jászberényben, ahol már mindkét csapat az utolsó esélybe kapaszkodhat. Szólni kell még az egerszegi közönségről, amely nagy számban jött ki erre a találkozóra, azonban nem sikerült hathatós támogatásukkal nyerni, ám remélhetőleg a legvérmesebbek kedvét most ez sem veszi el, és kedden a múlt péntekihez hasonlóan megint sokan kísérik el a csapatot, hogy segítsék kiharcolni az újabb bravúrt.


Minden kezdôdhet elölrôl
Heinrich Róber: „Mindent kezdhetünk elölrôl, ma gyengén játszottunk. Megpróbálunk ismét idegenben nyerni.”
Horváth Balázs: „Nagy öröm ez a gyôzelem, mert a múlt héten nem voltunk teljesen koncentráltak, és számos hibát is elkövettünk. Most javítottunk, hatalmas szívvel harcoltuk ki a folytatást. Gratulálok a csapatnak, de még nincs vége.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!