Kosárlabda

2012.04.17. 06:39

ZTE KK: Gáspár Dávid, a zalaiak kapitánya optimista

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I-ben a Zalakerámia ZTE KK a bent maradásért harcol. A kék-fehérek az első találkozón remek játékot produkálva nyertek. Jászberényben. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második találkozóját szerdán 18.30-kor rendezik a megyeszékhelyi sportcsarnokban.

Bóbics László

A találkozó esélyeiről az egerszegiek csapatkapitányát, Gáspár Dávidot kérdeztük. A tehetséges kosaras remek teljesítményt nyújtott Jászberényben. Azon kívül, hogy jól összefogta a gárdát, értékes pontokat szerzett és a védekezésben is kimagasló teljesítményt produkált.


- Érthető, hogy nagyon örülünk a sikernek, de valamennyi játékos tisztában van azzal, hogy még nem harcoltuk ki az NB I-es tagságunkat, csupán lépéselőnybe kerültünk - jelentette ki a népszerű Gazsi . Sikerült meglepnünk őket a zónavédekezéssel. Tulajdonképpen ez a műfaj nem új dolog, csak a magyar bajnokságban viszonylag kevesen élnek vele. Már Kis Attila edzősége mellett próbálkoztunk néhány alkalommal. Később, amikor Heinrich Róbert érkezett, látta, hogy ez a taktikai variáció tűnik számunkra a legkedvezőbbnek. Az utóbbi találkozókon már alkalmaztuk, de közel sem olyan hosszú ideig, mint a pénteki meccsen. Több mint 30 percig zónáztunk. Ez alaposan megzavarta az ellenlábast. Ahogy a trénerük is nyilatkozik, készültek belőle, de talán ők sem gondolták, hogy a mérkőzés jelentős részében ezt a megoldást alkalmazzuk. Örülünk neki, hogy bejött, s annak is, hogy jól dobtunk. Ebből következik az, hogy nagyon oda kell figyelnünk a következő meccsen, mert a Jászberénynek ez a most vagy soha találkozó. Ha nem nyernek, akkor kiesnek. Hiába volt 6 győzelmük az alapszakaszban. Mi pedig elkönyvelhetnénk azt a bravúrt, hogy az első hazai győzelmünkkel mennybe mehetnénk, vagyis bent maradhatnánk. Igaz, nem lehetünk büszkék az alapszakaszban produkáltakra, mert egyetlen meccset nyertünk Debrecenben. A társaság nagyon együtt van, látszi, hogy mindenki akarja a sikert.

- Mit jelent Kelley érkezése?

- Nagyon sokat. Voltak gyengébb meccsei, de Jászberényben látszott, hogy óriási küzdő és képes remekül összetartani a csapatot. Örülök, hogy ő az irányítónk. No meg annak is, hogy nagyon sok néző elkísért bennünket. Lett volna okuk a kesergésre az elmúlt hónapok sikertelen teljesítménye miatt, de ők látszik, hogy szeretik a kosárlabdát. Megérdemlik, hogy mindent megtegyünk. Örülünk, hogy örömet okozhattunk, s most arra készülünk, hogy szerdán este ünnepelhessünk.


A mérkőzésre kilátogatóknak nem kell jegyet venni. Ez a ZTE szurkolókra igaz, függetlenül attól, hogy egerszegi lakosok vagy sem. A megye különböző pontjáról eddig is sokan látogatták a kék-fehérek meccseit, s most is várják őket.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!