Kosárlabda

2012.04.18. 19:59

Jászberénybe kell menni az élvonalért (képgaléria)

A Zalakerámia ZTE KK nem tudta azt nyújtani, amit az első meccsen Jászberényben, akik a remek napot kifogó Hodges vezérletével nagy győzelmet arattak Zalaegerszegen. A ZTE-ben többen betliztek, igazán jó teljesítményt csak Gáspár Dávid és Thomas Kelley nyújtott. Folytatás és lezárás jövő héten kedden.

Urbanics Pál

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE 74-87 (21-32, 18-13, 19-14, 16-28)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok. Jv.: dr. Valovics I., Kapitány G., Jakab L. (Páli dr.)

ZTE: Kelley (16/3), Gáspár (18/6), Whitworth (13/9), Henderson (18/6), Tóth (3). Csere: Kinter (6), Vertetics (-), Baki (-), Bödör (-)

JKSE: Hodges (35/21), Medve (4), Austin (15/9), Horti (6), Dramicanin (16/6). Csere: Fülöp (2), Szögi (4), Helmeczi (-), Wehner (2), Borszéki (3/3)

Összefoglaló itt!

IV. negyed

10. perc: Henderson helyén Bödör a ZTE-ben. A ZTE-nek jövő héten kedden lesz egy út Jászberénybe... Medve támadóhibája után a ZTE támadhat utoljára a mérkőzésen. Whitworth dob egy homályt, vége a mérkőzésnek. Győzött a Jászberény. A párharc állása 1:1. Jövő héten kedden dől el minden.

9. perc: Hodgesszal szemben Henderson begyűjti 4. hibáját. Hodges csak egy büntetőt dob be: 68-87. Baki a pályán a ZTE-ben, Gáspár helyén. Fülöp hibája miatt Kinter dob büntetőket. Csak egy jó: 69-87. Az eredményjelző 70-87-et mutat. Henderson szerez labdát a másik oldalon, majd Kinter zsákol: 72-87. Újabb labdaszerzés, majd Henderson-pont: 74-87.

8. perc: Vertetics hárompontosa lejön, támad a Jászberény. Dramincanin lépi el, a ZTE támadhat. Kinter ügyetlenkedi el a helyzetet, a JKSE támad.

7. perc: Hodges 7. triplája után: 68-83. Whitworth hármasa kimarad. Ez a meccs elment. Dramicanin dob homályt, majd Medvével szemben gyűjti be 4. hibáját. Medve dobhat büntetőket. Csak az egyik jó: 68-84. A lepattanó a ZTE-é. Hendersont sapkázza zsákolás közben Dramicanin. A másik oldalon Austin zsákol: 68-86. Kelley-vel szemben Hodges szabálytalan. A ZTE jön oldalról. Kelley helyén Gáspár.

6. perc: Gáspár hármasa lejön a gyűrűről, a labda marad a ZTE-nél. Horti helyén Fülöp a vendégeknél. Vertetics pedig Kelley helyén. Tóth dobja át a gyűrűt. A JKSE támad. Medve kosár jó és még egy dobás. Tóth 3. hibája. Tóth nagyon rosszul játszik ma. Gáspár helyén Kelley. Medve bedobja  büntetőt is: 67-80. Henderson dobhat büntetőket Dramicanin 4. hibája után. Illetve nem dob, a bírók úgy látták, hogy nem kell büntetőt dobni. Fülöp szabálytalan Tóthtal. Két büntető következik. Csak egy megy be: 68-80.

5. perc: Hodges 6. triplája után: 64-77. Henderson kosár jó, és még egy dobást Horti 4.hibája után. Az utolsó 5 percre 10 pontos fourral megy a JKSE. Henderson büntetője is jó: 67-77. Hortitól szerez labdát Tóth.

4. perc: Horti támadóhibája után a ZTE támad. Hendersont dobás közben sapkázza Dramicanin. A másik oldalon a hihetetlenül jó napot kifogó Hodges kosár jó, plusz még dobás. A büntető kimarad, de a labdát visszaszerzi. 64-74.

3. perc: Sajnos Hodges ugyanilyennel válaszol: 61-70. Gáspár adja el a labdát, Hodges zsákol: 61-72. Kelley triplája nem nem jó, Whitworth hint egy újabb triplát Henderson lepattanója után: 64-72.

2. perc: Kinter - újabb hibás zárás, a bírók elveszik a ZTE-től a labdát. Dramicnanin eladja. A ZTE jön. Most Kelley adja el a labdát, a másik oldalon Wehner eredményes: 58-67. Időkérés. Időkérés után Gáspár hozza fel a labdát. Újra pályán Henderson és Tóth. Gáspár triplájával: 61-57.

1. perc: Tóth helyett Kinter a ZTE-ben. Kinter ejti ki a kezéből a labdát, a JKSE támad. Kinter szabálytalan Dramicaninnal, oldalról jön a JKSE. Henderson helyén Tóth. A légiós a bokáját fájlalja. Dramicanin hárompontosával: 58-65.

Időközben a csarnok eredményjelzője 58-62-t mutat.

III. negyed

10. perc: Lejár a ZTE támadóideje. A sarokból Medve triplája nem jó, a másik oldalon Henderson triplájával: 58-61. Vége az III. negyednek.

9. perc: Mindkét oldalon csere: Tóth helyén Kinter, a vendégeknél Horti helyén Fülöp. Austin a dobó Hendersonnal szabálytalankodik, két büntető jön. Mindkettő jó: 55-61. Időkérés. Időkérés után a JKSE támad. Dramicanin triplája nem jó, a ZTE-é a labda.

8. perc: Borszéki dobása nem jó a sarokból, de a labda marad a vendégeknél. Austin triplája lejön, Whitworth-é a lepattanó. Henderson kapkod el egy dobást, ez felesleges volt. Horti ellépi.

7. perc: Borszéki közeli dobása nem jó, a ZTE támad. Tóth hárompontosa lejön. Austin dobása nem jó, a labda el is hagyja a játékteret. Pontot kellene dobni! Kelley ismét rövidet dob, pedig a helyzetet jól megcsinálta a ZTE.

6. perc: Labdaszerzés után Whitworth dob tempót: 54-61. Hodges hárompontosa nem jó, Whitworth személyi hibája miatt oldalról jöhet a JKSE. Tehát marad a labda náluk.

5. perc: Whtiworth hárompontosával: 48-59. Borszéki dobása csak kettőt ér: 48-61. Kelley dobás jó, és még egy büntető. Szögi volt a hibás. Kelley bedobja: 52-61. Austin kap óriási sapkát, majd a letámadó Gáspárnak Horti üt oda. A harmadik hibája. Oldalról jön a ZTE. Kelley dobása lejön.

4. perc: Gáspár hagy ki ziccert. Dramicanin zsákol: 43-57. Időt kér Heinrich Róbert. Időkérés után Gáspár hozza fel a labdát. Dramicanin 3. hibája után Henderson dobhat büntetőket. Dramicanin lemegy, a helyén Borszéki. Az ő tripláira nagyon kell vigyázni! Henderson mindkét büntetőt bevágja: 45-57. Horti közeli kosarával: 45-59.

3. perc: Ismét a JKSE támad. Szögi közeli kosarával: 41-52. Whithworth dob egy leheletfinom kosarat: 43-52. Austin hárompontosával: 43-55.

2. perc: Henderson megszerzi a lepattanót, de kilép. Hodges veszíti el a labdát. Újra a ZTE-nél a játékszer. Kelley hármas rövid.

1. perc: A vendégek kezdik a II. félidőt. Horti gyors kosarával indul a II. játékrész: 39-47. Kelley szép kosarával: 41-47. Dramicanin hármasával: 41-50. Tóth dobása nem jó, a lepattanó Dramicaninél. Austin hármasa kiszédül.

Az I. negyedben hihetetlen dobószázalékkal jött ki a Jászberény, hiszen mezőnyből 76%-os pontossággal dobtak, ezen belül a triplavonalon túlról 75%-volt az eredmény. Hodges különösen elkapta a fonalat, hiszen az I. negyedben 4 triplát dobott. Ez meg is alapozta az első félidő vendégelőnyét, hiszen a ZTE ezután csak futott az eredmény után. A II. negyedben nem volt ilyen szerencséje a JKSE-nek, hiszen ekkor 5 kísérletükből egy sem ért célba távolról. Óriási a küzdelem, ez elsősorban az idegek harca ma is. A ZTE-ben abszolút vezér a 15 pontot dobó Gáspár Dávid, aki 7 kiharcolt faulttal is dicsekedhet, emellett két gólpasszt adott. Meglehet a győzelem, ha megnyugszik a ZTE. Láthatóan nagyon nyomasztja a tét a csapatot. Emellett az sem lehet könnyű, hogy idén még nem nyertek itthon mérkőzést. Szakadjon meg ez a sorozat!

II. negyed

10. perc: Remek védekezés a palánk alatt  ismét. A ZTE-é a labda. Tóthnak támadóhibát fúj a játékvezető, a JKSE támadhat. Bödört látják hibásnak egy palánk alatti harcnál, akár fordítva is lehetett volna. Horti dobhat büntetőket. Mindkettő kimarad! Támad a ZTE. Bödör lépi el, 4 mp-cel a vége előtt a JKSE támadhat. Dramicanin zsákolása az I. félidő utolsó mozdulata. 6 pontos vendégelőnyt mutat az eredményjelző a félidőben: 39-45.

9. perc: Tóth középtávolijával: 37-43. Whithworth és Tóth csapdázza le Austint, a ZTE-é a labda. Gáspárnak ütnek oda dobás közben, Dramicanin második hibája. Időt kér a vendégcsapat. Büntetők következnek az időkérés után. Gáspár mindkettőt bevágja. Hibátlanul játszik. 39-43.

8. perc: Kinter helyén Bödör a pályán. Kinternek az orrával lehet valami baj, vérzik, ezért leküldte a játékvezető. A ZTE jön oldalról. Kelley adja el a labdát, majd Gáspár szerzi vissza. Gáspár kosár jó, plusz még egy dobás. Austin hibája. A büntető is benn van: 35-43. Kelley faultolja Szögit, aki büntetőket dobhat. Szögi mindkettőt kihagyja.

7. perc: Hodges hárompontosa nem jó, Kelley is kihagy egy ziccert. Helmeczi kilép, a ZTE támadhat. Át kéne lendülni a hullámvölgyön. A vendégeknél újra a kezdőcsapat a pályán. Kinter kezéből veszi ki a labdát Austin. Horti közeli kosarával: 32-43.

6. perc: Dramicanin hárompontosa szerencsére nem jó, a lepattanó Kinteré. Kelley hárompontosa után 30-39. Vertetics kapja meg 3. hibáját. Hodges dobhat büntetőket. Mindkettőt bevágja: 30-41. Tóth dobása nem jó, de Kinter visszaszeri a lepattanót, és Gáspár közelijével már 32-41.

5. perc: Henderson megkapja 3. hibáját, le kell mennie, Kinter jön vissza. Mivel megvannak a csapatfaultok, Austin dobhat büntetőket. Austin mindkettőt bedobja: 27-39. Austin vérzik, tehát le kell jönnie. A helyén Medve. Kelley-vel szemben Helmeczi begyűjti 3. hibáját. Alapvonalról jön a ZTE, de rosszul adjuk be, a JKSE elviszi a labdát, de nem tudják kosárral befejezni az akciót. Újra a ZTE-nél a lehetőség. Tóth betörése eredménytelen, a ZTE elképesztő idegesn játszik.

4. perc: Vertetics adja el a labdát, majd üt oda Dramicaninnak. Kelley helyén Gáspár. A JKSE-nél a labda. Hodges kosár jó, plusz még dobás. Vertetics 2. hibája. Hodges bedobja, 19-nél jár. 27-37. Henderson hármasa nagyon hosszú. Hodgesszal szemben Kinter szabálytalan, le is megy, Tóth a helyén. Oldalról jön a JKSE.

3. perc: Hodges távolija lejön, ismét a ZTE támad. Kelley duplája jó: 27-34. Időt kér a vendégcsapat. Időkérés után a JKSE hozza fel a labdát. Kinter kap faultot, alapvonalról dobhat be a Jászberény. A ZTE kivédekezi a JKSE támadóidejét.

2. perc: Dramicanin közelről eredményes, támad a ZTE. 25-34. Hodges szabálytalan Gáspárral, majd reklamál a bírónál. Ez az 1. hibája. A ZTE jön oldalról. Gáspár hárompontosa nem jó a sarokból. A másik oldalon Austin hármasa nem jó, a labda marad a vendégeknél. Gáspár helyett Vertetics a pályán.

1. perc: Kelley-vel szemben szabálytalankodik betörés közben Medve, két büntetőt dobhat az amerikai. Mindkettő benn van: 23-32. Hodges triplája nem jó, a lepattanó Kelley-é. A betörő Gáspárral szemben Fülöp szabálytalan, büntetők jönnek. Fülöp helyén Horti. Gáspár mindkét büntetőt bedobja. Ezek nagyon fontos pontok most: 25-32.

Változtatni kell a védekezésen, mert a vendégek ezúttal nagyon jól dobják át a hazaiak zónáját.

I. negyed

10. perc: Austin újabb hármasával: 16-30. Nem kicsi a hideg zuhany! A ZTE támad. Gáspár kosár jó, plusz még egy dobás. Helmeczi második hibája. Le is megy, a helyén Hodges játszik tovább. Gáspár büntetője is jó: 19-30. Hodgesnak minden összejön ma, betörése után: 19-32. 16 pontos már. A negyed végén Kelley dob ziccert: 21-32.

9. perc: Whitworth hármasa lejön. Szögi kosarával: 15-27. Hendersonnal dobás közben szabálytalan Dramicanin, két büntető következik. A vendégeknél Helmeczi váltja Hodgest. Henderson csak egy büntetőt dob be: 16-27. Fülöp dobása nem jó, támad a ZTE. Gáspár csúszik el egy passznál, újra a JKSE támad.

8. perc: Whitworth is távolról tüzel, az eredmény egy újabb tripla: 15-23. Austin hármasa nem jó, a lepattanó Fülöpé, Whitworth kap faultot. A vendégeknél Medve helyén Szögi. Henderson leszállóágban ütötte el Fülöp labdáját, így a kosár jó: 15-25.

7. perc: Hodges hárompontosával 10-zel vezet a JKSE: 10-20. Horti szabálytalan Gáspárral, oldalról jön a ZTE. Kinter áll Tóth helyére. Kinter zsákolással mutatkozik be: 12-20. Hodges újabb hárompontosa után: 12-23. A 4. triplája volt!

6. perc: Tóth horogdobása nem jó, ismét a vendégeknél a labda. Austin hárompontosa után időt kér Heinrich Róbert. Az állás: 10-17. Az időkérés után a ZTE támadhat. Tóth befordulása után nagy homályt dob, majd Henderson szerez labdát. Idegesen játszik a ZTE. Henderson kezéből pördül ki a labda, újra a JKSE jön.

5. perc: Austin dob hatalmas homályt, de a labda marad a vendégeknél. Hodges trojkája jó: 10-12. Kelley adja el a labdát. Támad a JKSE. Austin zsákol: 10-14.

4. perc: Whitworth adja el a labdát, a támadó Hodgest Tóth állítja meg szabálytalanul. Oldalról jön a JKSE. Horti lépi el, újra a ZTE-nél a labda. A betörő Kelleyvel Horti szabálytalan, alapvonalról dobhat a ZTE. Gáspár hárompontosával vezet a ZTE: 10-9. Horti közelről hagy ki ziccert. A másik oldalon Whitworth kezéből csúszik ki a labda, majd Henderson kap személyi hibát. Ez már a második neki.

3. perc: Kelley gyönyörű tempója után ismét egyenlő: 7-7. Austin adott remek passzt Dramicaninnak, akinek pontjával: 7-9.

2. perc: A válasz Hendersontól érkezik középtávolról: s-2. Henderson állítja meg szabálytalanul Dramicanint oldalról jön a vendégcsapat. Hodges dob triplát Whitworth-szel együtt: 2-5. Henderson válasza nem késik: 5-5. Hasonló elánnal kezdtek a csapatok. Hodges betörés után eredményes: 5-7.

1. perc: A feldobás után a vendégek hozzák el a labdát. Horti kezéből kiperdül a játékszer, a ZTE jöhet. Az ellentámadásnál Henderson passza nem jó Tóthnak, kimegy a labda. Újra a JKSE jön. Az első kosár Dramicaniné: 0:2.

Telt ház a városi sportcsarnokban! Ezekben a percekben mutatják be a csapatokat. A hangulat óriási, hiszen több mint kétezer ember felállva köszönti a hazaiakat. Utoljára két évvel ezelőtt, a bajnoki döntőben volt ennyi ember a zalaegerszegi sportcsarnokban. Nem szabad azonban, hogy  elbizakodottá tegye a csapatot a berényi siker, de a tét sem nyomhatja rá a bélyegét a játékra.

A mérkőzés előtt 15 perccel elmondható, hogy telt ház lesz a városi sportcsarnokban, hiszen ezúttal azon túl, hogy ingyenes a belépés, az óriási tét is kivonzotta a csarnokba a ZTE fanatikusait. Hiába, 33 éve került fel a ZTE az élvonalba, sokunknak ez a klub jelenti a fiatalságot, a barátokat, az igazi szerelmet. Aki csak tehette, ma kékbe öltözött, ezzel is demonstrálva a csapat melletti kitartását. Ami az előző mérkőzést illeti, ott többen is remek napot fogtak ki a ZTE-ből, ez azonban nem jelenti azt, hogy ma ne kellene vért izzadni a sikerért.

A mérkőzés előtt Heinrich Róbert egy mosoly kíséretében csak annyit mondott: nem is érti, mi ez a nagy feljhajtás, ez is csak egy meccs a többi közül, majd hozzátette: amit ma mindenképp meg kell nyerni!

Az utóbbi időben újra a csapat mellett dolgozik Völgyi Péter is, akit - mint tudjuk - a jelenlegi vezetőedző kért fel segítségre. Ő is csak annyit mondott, hogy sokkal nehezebb mérkőzésre számíthatunk, mint amilyen a jászberényi volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!