Kosárlabda

2012.02.26. 20:08

ZTE KK: Ez már a 19. vereség (videóval)

A ZTE az egész mérkőzésen indiszponáltan játszott, így pedig nem volt esélye a nem túl acélos Nyíregyházával szemben sem. Fekete kikapcsolását nem tudta megoldani a kék-fehér gárda, de nem ez okozta a vereséget, hanem inkább a támadásbeli határozatlanság. Hazai pályán 60 dobott ponttal ugyanis meglehetősen ritkán nyernek mérkőzést kosárlabdában. A ZTE két új szerzeménye, Kelley és Henderson mélyen tudása alatt játszott. Ennél csak jobb jöhet, remélhetőleg már a Pécs ellen.

zaol.hu

Zalakerámia ZTE KK - Marso-Vagép NYKK 60-70 (14-23, 12-15, 21-17, 13-15)

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok. Jv.: Cziffra Cs., Farkas G., Vétek F. (Szabó)

ZTE: Kelley (4), Gáspár (10/6), Whitworth (8), Tóth (5), Kinter (10). Csere: Henderson (9/3), Kertész (9/9), Vertetics (5), Baki (-)

NYKK: Fekete (12), Warrick (12/6), Mohácsi (6), Kandic (17/9), Miskovic (19). Csere: Sitku (4)


 

Összefoglaló itt!


IV. negyed

10. perc: A Nyíregyháza rutinosan húzza az időt, ráadásul Kandic kihagyott dobása után a lepattanót is visszaszerzik. Kandic hárompontosa nem jó, de a túloldalon Whitworth is kihagyja a soron következőt. A vége: 60-70. A ZTE elszenvedi 19. vereségét a szezonban. Az idény talán legrosszabb mutatott játékával...

9. perc: Feketének Tóth üt oda, oldalról jön az NYKK. Újabb Tóth-fault, ismét Fekete a szenvedő fél, ezúttal azonban büntetőket is dobhat. 1 perc 49 másodperccel a vége előtt Fekete csak egyet dob be: 57-68. Henderson újra ellépi, így az NYKK támadhat. Kandic szép kosarával: 57-70. Kertész hint egy triplát, ez a 3. hárompontosa Daninak: 60-70. Sajnos a Nyíregyháza állandósítani tudta 10 pontos előnyét.

8. perc: Fekete szabálytalan Kelley-vel szemben, oldalról jön a ZTE, amelyben pályán Gáspár és Henderson, Kelley és Kinter helyén. Kertész dobása nem jó, a vendégek jönnek. Sitku hárompontosa kimarad, Miskovic visszaszerzi a lepattanót és bedobja: 55-67. Gáspár kosarával: 57-67.

7. perc: Sitku távolija nem jó, de Fekete visszaszerzi a lepattanót és bedobja: 55-65. Kelley-t szereli Sitku dobás közben, újra a vendégek jönnek. Fekete dobása nem jó, Kinteré a lepattanó.

6. perc: Kinter üt oda dobás közben Feketének, kosár jó, plusz még egy dobás. Ezzel valószínűleg eldőlt a találkozó... Fekete homályt dob büntetőből. Kelley pedig kosarat szerez: 53-61. Lehet, hogy mégsem eszik olyan forrón a kását... Kelley hibája után most Miskovic dobhat büntetőket. A szerb klasszis mindkettőt bevágja, 17 pontnál jár: 53-63. Kertész passzát Kinter váltja kosárra: 55-63.

5. perc: Warrick hárompontosa most sem jó, Kelley visszaszerzi a lepattanót. Tóth sem tud betalálni távolról. Miskovic lépi el, ismét a ZTE támadhat. Vertetics helyén Kertész a pályán. A ZTE most Kelley-Kertész-Whitwroth-Tóth-Kinter csapatttal a pályán. Utóbbi játékos hagyja ki a ziccert.

4. perc: Ismét a vendégek támadnak. Miskovic közelről eredményes, időt kér Kis Attila. Időkérés után a ZTE hozza fel a labdát. Kelley dob el túl gyorsan egy lehetőséget. Ez nem élete meccse az amerikainak. Kandic támadóhibája után ismét a ZTE jöhet. Henderson csinálta meg a helyet Miskovic mellett, dobott is: az eredmény óriási homály...

3. perc: Miskovics Tóth mellett eredményes: 51-57. Whitworth hárompontosa nem jó. Sitku lefordul Kelley-ről de pontatlanul céloz.  A másik oldalon Kelley ziccerben hibáz.

2. perc: Warrick ejti ki a kezéből a labdát, ismét a ZTE-nél a támadás lehetősége. Megjött a szurkolók hangja is, remélhetőleg eredmény is társul ehhez. Vertetics mint kés a vajba, úgy megy be a nyíregyháziak közé és szerez kosarat: 51-55.

1. perc: A záró negyedet a vendégek kezdik. Mohácsi dobása marad ki. Vertetics viszont betalál: 49-55. Verti 2. hibáját is elköveti, oldalról jön a Nyíregyháza. Fekete nagyon rossz távoli dobása után Kelley-é a lepattanó. Henderson viszont ellépi, így nem tud tovább zárkózni a ZTE.


III. negyed

10. perc: Warrickkal szemben Gáspár megszerzi 4. hibáját. Büntetőket dobhat az amerikai. Most már a ZTE is 5 faulttal áll. Warrick egyet bedob, ismét 10 közte: 45-55. Gáspár helyén Kelley. Tóth dobása nem jó. Ismét a vendégeknél a labda és a lehetőség. Warrick hagyja ki a dobást. A negyed utolsó kosarát Henderson szerzi: 47-55.

9. perc: Gáspár viszi be a sűrűjébe, de kihagyja a dobást. Fekete kosár jó, Vertetics hibája után pedig még büntetőt is dobhat. Ismét 10 közte, a büntető is jó votl: 44-54. Fekete szabálytalanul állítja meg Verteticset, ő is büntetőket dobhat, mert megvan az 5 csapatfault. (A hazaiaknak csak három van.) A ZTE csereirányítója csak egyet dob be: 45-54. Kandicot állítja meg szabálytalanul Henderson, neki az első hibája. Oldalról jön az NYKK.

8. perc: Gáspár szépen kitartott dobása után 42-50-re zárkózik a ZTE. Időt kér a vendégek mestere. Nagyon idegesen játszik mindkét csapat, azonban most jókor jött Gáspár feltámadása és két villanása után ismét nyílt a mérkőzés. Kelley továbbra is padon, Kertész küzd Feketével. Mohácsi hárompontosa nem jó, Hendersoné a lepattanó. Whitworth extra kosara után 44-50. Gáspár Mohácsit állítja meg dobás közben. Büntetők jönnek. Mohácsi egyet bedob: 44-51. A remekül játszó Kertész helyére Vertetics áll.

7. perc: Kandic hárompontosa nem jó, de visszaszerzi a lepattanót Warrick, Sitku pedig közelről eredményes. 37-50. Gáspár hint egy triplát, neki ez már a második: 40-50. Warrick ziccere marad ki, Whitworth-é a lepattanó.

6. perc: Whitworth-szel szemben Mohácsi szabálytalan, előbbi büntetőket dobhat. Mindkettő jó: 35-45. Kandic hárompontosa jó: 35-48. Kertész ziccere kimarad, Gáspár a másik oldalon labdát szerez. Sitku állítja meg szabálytalanul Whitworth-öt, aki újra büntetőket dobhat. Whitworth ezúttal is mindkettőt bevágja: 37-48.

5. perc: Kertész emberről dob hárompontost: 33-45. Mohácsi hármasa nem jó, majd Kertészt állítja meg Miskovic szabálytalanul, a bírók azonban nem ítélnek szándékos hibát. Kertész ismét remekül feltalálta magát a szituációban, az ő érdeme a labdaszerzés. Henderson betörése eredménytelen, a másik oldalon Miksovic sem tud betalálni.

4. perc: Miskovic tesz vissza egy lepattanót: 29-45. Miskovics hibája után Tóth dobhat büntetőket. Egy bemegy: 30-45. Az egerszegi csarnok néma csendben figyeli a történéseket. Miskovic hibáz közelről, a másik oldalon Kertészt állítja meg szabálytalanul Fekete.

3. perc: Henderson első triplája után 29-40. A válasz nem késik sokáig, Warrick is dob egyet távolról: 29-43. Kandic gyűjti be 2. hibáját. az alapvonalról jön a ZTE. Henderson akciója eredménytelen, Kinter kap ráadásul egy faultot. Az NYKK támadhat.

2. perc: Henderson ejti ki a kezéből a labdát. Az NYKK támad. Kandic dobása jó: 26-40. Kelley adja el a labdát. Ismét a nyírségiek támadhatnak. A ZTE mintha itt sem lenne a mérkőzésen. Warrick hatalmas homálya után újra hazaiaknál a labda, akiknél pályán Gáspár Dávid.

1. perc: A ZTE Kelley-Kertész-Whitworth-Henderson-Kinter kezdővel kezdi a II. félidőt. Kelley dobása nem jó, Kertész szerzi vissza a lepattanót. Henderson adja el a labdát, majd szerzi vissza Warricktól. Whitworth hárompontosa a sarokból nem jó, Kinter harcosan visszaszerzi a lepattanót, majd egy óriási kavarodás után a ZTE-nél marad a labda.

Félidei statisztika:

Tragikusan céloz a hazai gárda, nehéz megmagyarázni az egy félidő alatt dobott 26 pontot. A ZTE 12 alkalommal próbálkozott a hármasvonalon túlról és mindössze kétszer talált be. Ez 17%-os pontosság... Sajnos közelebbről sem sokkal jobb ez az arány, hiszen a II. negyedben 8 dobásból összesen négyszer volt a kék-fehér gárda eredményes. Érthetetlen módon ismét a távoli dobásokat erőlteti a sereghajtó. A vendégek két magasembere, Kandic és Miskovic egyelőre a hátán viszi csapatát, de Fekete rohanásait is csak ritkán tudja kontrollálni a ZTE. A ZTE, amelyben Gáspár Dávid az I. negyedben sajnos rengeteget hibázott, így őt kicsit "jegeli" Kis mester. Pozitívum, hogy Kertész nagyon jó ritmusban lépett pályára, ekkor fel is csillant némi remény a felzárkózásra. Kinter százszázalékos mezőnybeli mutatója is pozitív, amire lehet építeni a II. félidőben. Henderson jól veszi ki a részét a mezőnymunkából, de hasonlóan a többiekhez, egyelőre ő is pocsékul dob. Meglátjuk, mi lesz a II. félidőben...

II. negyed

10. perc: Kertész hárompontosa nem jó, Kandicé viszont igen, újra 10 pont a különbség: 26-36. Whitworth-nek ezúttal nem megy a játék, most is pontatlanul céloz, támadhat a Nyíregyháza. Időt kér Kis Attila. Az időkérés után Miskovic szerez kosarat, így 12 pontos hátránnyal vághat neki a II. félidőnek a ZTE. Vége a II. negyednek. Indiszponált játékot láthattunk a hazaiaktól.

9. perc: A másik oldalon Sitku közelről téveszt, a lepattanó Henderosné. Henderson pincérdobása nem jó. Az ellenfél támadását Kertész állítja meg szabálytalanul. Mindkét oldalon cserélnek: Kandis Sitku helyére, Kinter Henderson helyére áll. Warrick dob kosarat közelről: 26-33.

8. perc: Kelley passza után Tóth eredményes, utóbbi játékos büntetőt is dobhat Sitku hibája miatt. A büntető is benn van: 26-31-re jön fel a ZTE. Sitku ejtése nem jó, Polyák Kertészt állítja meg szabálytalanul, így a ZTE nem tud lerohanni. Henderson hárompontosa kiszédül a gyűrűből.

7. perc. Sitku könnyedén veri meg Tóthot és szerez kosarat: 20-31. Whitworth-szel szemben Mohácsi szabálytalan, alapvonalról dob be a ZTE. Vertetics helyén Kertész először a pályán. Kertész hárompontossal mutatkozik be: 23-31. Kertész remekül védekezi le Feketét, aki eladja a labdát. A ZTE támadhat - a vendégek időkérése után.

6. perc: Henderson téveszt a sarokból. A másik oldalon Polyák ugyanezt teszi, Whitworth-é a lepattanó, Henderson tempódobása ezúttal jó: 20-29.

5. perc: Sitku közelről céloz pontatlanul. Kelley tempója nem jó, de Tóth visszaszerzi a lepattanót. Kelley csúszik el, és veszíti el a labdát. Nagyon nagy hullámvölgyben a ZTE játéka. Mohácsi dobása a másik oldalon jó: 18-29.

4. perc: Warrick közelről hibáz. Ismét a ZTE támad. Semmi nem jön össze a ZTE-nek, Whtiworth sarokból érkező triplája sem jó. A másik oldalon Kandic is hibáz távolról. Vertetics rossz dobását Whitworth segíti vissza a gyűrűbe: 18-27.

3. perc: Vertetics dobása nem jó, de Kinter harcosan visszaszerzi. Kinter helyén Tóth a pályán. Alapvonalról dob a ZTE. Szép játék után Baki hárompontosa nem jó. Baki le is megy, a helyén Whitworth. A Nyíregyháza támad. Az időközben pályára lépő Sitku első dobása nem jó, a ZTE faraghat hátrányából. De nem teszi, mert Kelley kihagyja.

2. perc: Kelley Kinternek ad gólpasszt, aki megszerzi 8. pontját: 18-25. Warrick hármasa lejön. Baki adja el a labdát, Warrick ezúttal betalál: 16-27.

1. perc: A vendégek kezdik a II. negyedet. Kandic lépi el Henderson mellett, a ZTE támad. Hendersont sapkázza Kandic, így az amerikai visszakapta az előbbi kölcsönt. Fekete veri meg egy az egyben Verteticset, több mint 10-zel vezet az NYKK: 14-25.

I. negyed

10. perc: Kinter betörésa után 14-20. Mivel Henderson szabálytalan volt, büntetőt is dobhat Mohácsi. Baki áll be Whitworth helyére. Gáspár ad nagyon rossz labdát Kinternek, a Nyíregyháza támadhat. Warrick dobása lejön a gyűrűről, a lepattanó Bakié. Gáspár egyedül oldotta meg, de rosszul, dobása nem ült. A másik oldalon Kinter szabálytalan Kandiccsal, Gáspár helyén Kelley a pályán. Büntetők következnek. Kandic nagy ívben dob, de nagyon pontosan is, mindkettő jó: 14-23. Kelley a dudaszó pillanatában hárompontost hibáz. 9 pontos vendégelőnyt mutat az eredményjelző a negyed végén. A ZTE sajnos kapkod, ez meglátszik az eredményen.

9. perc: Kelley helyén Vertetics a pályán. Henderson rossz dobását Kinter teszi vissza, az ő pontjaival tartja a lépést a ZTE: 12-18. Warrick hármasa kimarad. Henderson zsákol egy hatalmasat: 14-18.

8. perc: Whitworth hárompontosa kimarad, Warrickkal szemben Gáspár megkapja 2. hibáját, büntetőket dobhat a Nyíregyháza új amerikaija. Csak egyet dob be: 8-16. Kelley passzát váltja kosárra Kinter: 10-16. Whitworth szerez labdát Mohácsitól, Kandic állítja meg a lerohanást, a ZTE jöhet oldalról. Kandicnak az 1. hibája. Gáspár szépen passzolja a labdát Miskovicnak, aki köszöni szépen, és zsákol egyet: 10-18. Nagy hiba volt!

7. perc: Whitworth-öt sapkázta Miskovic, de a labda marad a ZTE-nél. Alapvonalról dobja be Kelley, aki Hendersontól visszakapja a labdát, de nem tudja eredményesen befejezni az akciót. Nem úgy a másik oldalon Kandic, akinek kosarával 8-15.

6. perc: Az oldalbedobás után Kandic pontatlanul céloz, a ZTE támadhat. Henderson első dobása kimarad. A másik oldalon Fekete eredményes: 7-13. Tóth szépen viszi be a labdát Miskovic mellett, utóbbi játékos dobás közben szabálytalan, büntetők jönnek. Tóth sajnos csak egyet dob be: 8-13. Mohácsi hárompontosa nem jó, Miskovic harcosan megy a lepattanóért, Tóth szabálytalan vele, büntetők jönnek. Tóth 2. hibája után lemegy, a helyén Kinter a pályán. Miskovic egy büntetőt sem dob be, a ZTE jöhet.

5. perc: Henderson marad le Kandicról, hárompontossal büntet a montenegrói: 7-11. A másik odlalon Tóth lépi el Kandic mellett, újra a vendégek támadnak. Warrick dobása nem jó, de a labda marad az NYKK-nál. Tóth szabálytalankodik Feketével szemben. Ez már a 4. hazai csapatfault.

4. perc: Miskovic dobása után marad fenn a gyűrűn labda, a ZTE támadhat. Gáspárral szemben Mohácsi szabálytalan, a ZTE oldalról jöhet. Gáspár passzát Kinter húzza a gyűrűbe: 7-8. Kinter állítja meg szabálytalanul Feketét, az alapvonalról dobhat be  a vendéggárda. A ZTE-ben először pályán Henderson Kinter helyett. Kanid dobása lejön a gyűrűről, de marad a labda a vendégeknél.

3. perc: Kintertől szerez labdát Miskovic és zsákol hatalmasat: 2-8. Rossz kezdés, időt kér a ZTE. A fiúk benn maradtak az öltözőben... Időkérés és Kinter rossz passza után Warrick dobhat, de kihagyja az amerikai, majd Gáspár triplája után 5-8 az állás.

2. perc: Tóth hárompontosa nem jó, de Kinter visszaszerzi a lepattanót. Fontos momentum volt, a ZTE-nél marad a labda. Gáspár lép ki a vonalon túlra, a Nyíregyháza támadhat. Gáspár első személyi hibája is megvan. Warrickkal szemben követte el, oldalról jön a vendéggárda. Mohácsi ad jó labdát Miskovicnak, akivel szemben Kelley szabálytalan. Büntetők jönnek. Miskovic egyet bedob: 2-6.

1. perc: Feldobás után a NYKK hozza el a labdát. Warrick első dobása nyíregyházi színekben egy hárompontos, 0-3-ra vezet a vendéggárda. Kelley válasza nem késik, azonban ez csak kettőt ér: 2-3. Mohácsi dobása kimarad, de Miskovic visszaszerzi a lepattanót, és közelről nem hibáz: 2-5.


A mérkőzés előtt

Most zajlik a csapatok bemutatása.

10 perc múlva kezdődik a mérkőzés, ahol a hazaiaknál először lép pályára Esian Henderson, de ezúttal mutatkozik be az egerszegi közönségnek a Kaposváron debütáló Thomas Kelley is.

A vendégeknél mezben gyakorol Miskovic, Kandic és az új szerzemény, Warrick, így tehát Fields maradhat ki a Nyíregyháza keretéből.

A hazai gárda új felállásban várhatja tehát a nyírségiek elleni meccset, hiszen Henderson érkeztével elvileg megoldódhatnak a régóta nyomasztó centergondok. Még úgy is, hogy az amerikai nem is igazi center, hiszen Tóth feljebb "tolásával" ő játszhat eredeti posztján is. Ez fontos kérdés volt, hiszen a válogatott négyes eddig keveset pihenhetett meccs közben, ám így Kinter és Bödör is tehermentesíteni tudja majd.

A vendégek nem túl jó passzban érkeztek Zalába, hiszen az utóbbi három meccsüket simán bukták, de természetesen a sereghajtó Zete ellen javítani szeretnének. A keretük is változott, hiszen a héten újabb légiós érkezett hozzájuk a 36 éves amerikai Fred Warrick személyében. A rutinos játékossal együtt már öt légiósa van az NYKK-nak, igaz, közülük Fekete időközben már magyarnak számít. Érdekes kérdés lesz, hogy kiket küld pályára külföldi spílerjei közül Ferenczi Tamás vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!