Kosárlabda

2012.02.13. 03:29

Marad az utolsó esély? (képgalériával, videóval)

Maga a teljes szezon is csalódás, az meg pláne, hogy a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapat a közvetlen riválist jelentő Jászberénytől is kikapott, így az egerszegiek szinte biztos, hogy nem kerülik el az osztályozót...

Kerkai Attila

ZTE KK: Perine (9/3), Gáspár (23/9), Whitworth (22/16), Tóth (8/3), Kinter (2). Csere: Grimm (15), Baki (4), Vertetics (5/3). Edző: Kis Attila.

Jászberény: Hodges (22/9), Medve (5/3), Austin (22/3), Horti (18), Dramicanin (18/6). Csere: Fülöp (4), Sormaz (5/3), Szögi (2), Varga (-). Edző: Horváth Balázs.

Kipontozódott: Tóth G. a 40., illetve Medve a 39. percben.

Online közvetítés itt!

Zalai szempontból szebben és jobban nem is kezdődhetett volna a találkozó. Megkomponált akciók után szép kosarak születtek (13-5) és az sem tűnt problémának, hogy Kinter már a 4. percben három személyit gyűjtött, mert a helyére érkező, és próbajátékon lévő amerikai Grimm is elkezdte termelni a pontokat. A 8. percben 23-9-re vezetett a ZTE KK, de ekkor gyökeresen megváltozott a találkozó képe... A Jászberény - főleg Hodges és Austin révén - támadásban alaposan feljavult, hullottak a triplák, ugyanakkor hazai oldalon sorra kimaradtak a lehetőségek. Ami ekkor még nem tűnt vészesnek, akkor már igen, amikor a vendégek egy 18-4-es szériával egyenlítettek (27-27). Innentől vált kiélezetté a mérkőzés, ugyanis egyik fél sem tudott ellépni. Grimmet pihentette Kis Attila edző, így alacsonyabb szerkezettel fejezte be a félidőt a ZTE KK, de minimális előnnyel még vezetett (43-42).

A folytatásban szép lassan a Jászberény azt a lélektani előnyt is magáénak tudhatta, hogy az 1-2 pontos előny mindig nála volt. Hodges és Austin mellett Horti, majd Dramicanin is csapata vezérévé vált, egerszegi oldalon pedig a végig jól teljesítő Whitworth lépett elő sokadszorra megmentővé : az ő hármasai tartották a lelket csapatában, hogy ne tudjon ellépni az ellenfél (55-57). Míg az első félidőben még indokoltnak tűnt Kinter pihentetése, a másodikban már nehezen volt érthető, miért nem tér vissza, hiszen Grimmnek láthatóan kondicionális lemaradása van... A ZTE KK tehát arra kényszerült, hogy fusson az eredmény után, a ponterősen játszó Gáspár is kezdett belelendülni. A 32. percben 65-64-re még fordítottak a zalaiak, ám a jászberényi légió (Hodges, Austin, Dramicanin) nem sokáig engedte ezt. A lepattanózásban is felülkerekedett a vendégcsapat, és amikor 70-76-os állásnál a 35. percben Medve hármasa célt ért, érezni lehetett: ez a mérkőzés is elúszott a ZTE KK számára.



Ami azért baj, mert ezzel a vereséggel szinte biztos, hogy a szezon végén - utolsó esélyként - nem tudja elkerülni az osztályozót az egerszegi csapat a bent maradás reményében. A szurkolók csalódottságuknak adtak hangot és nehezen lehetett volna megróni őket mindezért... A kérdés pedig továbbra is az: tényleg ennyire képes ez a csapat?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!