Kosárlabda

2012.01.27. 19:10

A vártnál szorosabb meccsen nyert a ZTE (képgalériával)

A női kosárlabda NB I A-csoportjában a 18. forduló nyitó mérkőzésén a ZTE NKK a Vasast fogadta és a vártnál szorosabb mérkőzésen nyert ellene.

Kerkai Attila

 ZTE NKK - Vasas-Basket 68-60  (21-12, 20-14, 13-18, 14-16)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Forrai, Oros, Sabáli L.

ZTE: Bukovszki (33), Zsovár (5), Varga (6), Szélesy (229), Czukor (93). Csere: Szalay (6), Vida (73), Horváth Zs. (4), Ambrus Sz. (6). Edző: Gáll Tamás.

Vasas: Pál Sz. (4), Adamecz (4), Pusztai (2), Mansaré (14), Teilane (14). Csere: Bajnóczy (93), Szabó (4), Katona (1), Koch (33), Mányoky (-), Hegedűs (2). Edző: Diosadi Deák Éva.

A találkozó első öt percében még úgy tűnt, hogy a Vasas akár meg is szorongathatja az esélyesebb ZTE csapatát, de szép lassan kidomborodott a két csapat közötti tudásbeli különbség (15-6). A zalaiak főként agresszívebb védekezésükkel okoztak mind nagyobb zavart a Vasas soraiban, de támadásaikat is rendre pontosan fejezték be. Gáll Tamás folyamatosan forgatta csapatát, így másfél hónapos kihagyás után, kézműtétét követően Ambrus Szandra például először lépett újra pályára. Gyorsan szerzett is két pontot, azt viszont feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a Vasas egyre harcosabbá vált, így nem tudott még jobban ellépni a ZTE NKK (27-16). A zalaiak játékába néhány hiba is becsúszott, viszont Szélesy Judit remek dobóformát árult el magáról: az első félidőben 16 pontot szerzett.


A második félidő sokáig hasonló mederben zajlott, mint az előző, közben akadt olykor hullámzás a játékban, viszont azt is látni kellett: Gáll Tamás több taktikai elemet is kipróbált csapatával, s ez néha az eredményesség rovására ment (50-41). Volt már 16 pont is a két csapat közti különbség (66-52), ám a végén a rendkívül lelkes Vasas feljött (66-60), A ZTE győzelmét viszont ez már nem veszélyeztette.

Gáll Tamás: Ezen a találkozón gyengén játszottunk és magunknak tettük nehezebbé, mint amire számítottunk. A legfontosabb, a győzelem viszont megvan.

Diosadi Deák Éva: Örülök, hogy a hétközi gyenge játékunk után most egy nagyon jó mérkőzést jászottunk egy rutinos ellenféllel szemben. Remélem, jobbak és eredményesebbek is leszünk, és persze gratulálok a ZTE NNK csapatának a sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!