Kosárlabda

2011.11.19. 05:29

Hiába hajráztak: Nyíregyházán is vereséget szenvedett a ZTE KK

A férfi kosárlabda NB I újabb fordulójában a Zalakerámia ZTE KK Szabolcsban lépett pályára. A hazaiak otthoni környezetben rendre remekelnek, most is így volt.

Zalai Hírlap

Marso-Vagép NYKK-Zalakerámia ZTE KK 82-71 (22-16, 24-15, 22-17, 14-23)
Nyíregyháza, 800 néző. Jv.: dr. Valovics, Gorka, Frányó.

Nyíregyháza: Miskovics 25, Fekete12/3, Polyák 7, Mohácsi 12, Djogo 6 . Csere: Sitku 10/3, Nagy 4, Papp 2. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

ZTE: Perine 18/6, Gáspár 22/9, Whitworth 5/3, Tóth 8/6, Hines 2. Csere: Kinter 13, Vertetics 3, Délity -, Bödör -, Kertész -. Vezetőedző: Kis Attila.


A hazaiak kezdtek bátrabban, de a játékrész közepén minimális előnnyel néhányszor a ZTE vezetett. A negyed második felében feljöttek Feketéék és átvették a vezetést, amit meg is tartottak a 10. perc végéig. A folytatásban a rutinos Sitku és csapata egyre jobban játszott. A 13. percben már 28-16-ra vezetnek. Ebben az időszakban nagyon sokat hibáztak a zalaiak. Pontatlanul dobtak és a védekezésük is szellős volt. Aztán jött Tóth Gergő, aki egyre pontosabban célzott, a hazaiak előnye pedig percről percre csökkent, 35-29. A vendéglátók gyorsan rendezték a soraikat és újra kezükbe veszik az irányítás. Fekete távoli dobása és a csapat jó hajrája után 46-31-es előnnyel térhetnek pihenőre.

A térfélcsere után kezdetben mindkét csapat fegyelmezett volt, de később hiába javult fel Gáspár játéka a vendéglátok egyre jobban megléptek. A 23. percben már 20 pont fölé kúszott a nyíregyháziak előnye. A zalaiak ebben az időszakban újra elég sokat hibáztak és így nem volt túl nehéz dolga a szabolcsiaknak. A negyedik negyed első felében úgy tűnt sima meccs lesz. A 32. percben már 72-48-ra vezettek a vendéglátók. Gáspár dobott egy szép triplát, de ez akkor csak szépségtapaszra volt elég. A találkozó hajrájában aztán óriási energiákat mozgósítottak a zalaiak. Szép lassan elkezdték ledolgozni a hátrányukat, 6 pontra is megközelítették az ellenlábast. Majd két vitatható bírói ítélet után a nyíregyháziak voltak pontosabbak és megérdemelten nyertek. Kár, hogy későn hajrázott a ZTE. 


HIÁNYZOTT, DE MÉGIS JÓ DÖNTÉS VOLT
A vendégek keretéből hiányzott Baki Gergely akinek a sérülése gyógyulgat, de a szakmai stáb úgy látta jobbnak, hogy ne lépjen pályára a jókezű kosaras. Szakmailag nehéz döntés volt, hiszen Gergő tripláira és lendületére nagy szükség lett volna Nyíregyházán, de túl nagy volt a kockázat. Kis Attila vezetőedző nagyon jól tudta, hogy a pillanatnyi érdeknél fontosabb, hogy a bedobó teljesen gyógyuljon meg, mert ha rásérül a bokahúzódásra akkor komolyabb baj is lehet.


Olvassa el online közvetítésünket a mérkőzésről IDE KATTINTVA!


Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!