Kosárlabda

2011.10.04. 06:39

Kanizsa KK: közel 50 pont különbség (képgalériával)

Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokságban a Kanizsa KK hazai pályán nagy lendületet diktálva gázolt át a budapesti TF-Hegyvidék gárdáján. A magabiztos siker mellett külön öröm, hogy a találkozón a gépgyáriak új centere, a napokban igazolt Czigler László is bemutatkozott.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East-TF Hegyvidék 101-53(19-7, 27-18, 30-19, 25-9)
Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Török, Németh A.

Kanizsa: Bausz (-), Neal (23/3), Beák (12/6), Hoffmann (8), Zsámár (2). Csere: Bus (12/3), Balogh (17/9), Murvai (14/6), Czigler (2), Tóth (7/3), Stárics (4), Lovas (-). Edző: Kovács Nándor.


Parádés rajtot vett a hazai gárda, mely kiváló támadással és védekezéssel állva hagyta a vendégegyüttest (8. p.: 16-0). Különösen Neal volt elemében, aki nemcsak a pontgyártásból, de a lepattanók begyűjtéséből is kivette a részét. A második etapban lépett először pályára a 215 centiméteres, 150-szeres válogatott Czigler László, aki jó passzokkal szolgálta ki csapattársait. A zalaiak lendülete kitartott, s bár az ellenfél is többször betalált, a csereként érkező Balogh hárompontosainak köszönhetően tovább nőtt a hazai előny.A fordulás után Neal és Beák felváltva dobott triplákkal sokkolta a fővárosi különítményt, de a csapat többi tagja is kivette a részét a közönség szórakoztatásából (29. p.: 74-38). A befejező játékrészben hazai oldalról Bus, Tóth, Stárics és a nagy lendületet diktáló Murvai bizonyították, hogy jelenleg nemcsak hosszú, de minőségre is megfelelő a kanizsai kispad. Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, eléri-e a száz pontot a gépgyári gárda. Balogh pontos dobása erre is megadta a választ, így az előzetesen vártnál nagyobb különbséggel nyert a Kovács-legénység.

Jók: Neal, Balogh, Bus, Murvai, Tóth.

Kovács Nándor: Ekkora elánnal kell a későbbiekben is játszanunk. Ez az eredmény önmagáért beszél.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!