Kosárlabda

2009.08.11. 02:29

Watson után Hinnant is?

Zalaegerszeg - A címben feltett kérdésre akár a héten választ is kaphatunk, s ha ez így lesz, akkor már augusztusra kialakul a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabdacsapatának végleges kerete.

Kerkai Attila

Mint tegnapi számunkban megírtuk: Calvin Watson elfogadta a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának újabb egy évre szóló ajánlatát. A legutóbbi bajnokság bronzérmes együtteséhez tehát visszatér annak egyik erőssége, s tegnap az aláírt szerződés is befutott a klubhoz. A héten pedig a másik kedvenccel, Louis Hinnanttal is megegyezhetnek a zalaiak - legalábbis most már erre is jó esély mutatkozik.

S hogy minek köszönhető a mostani fordulat? Erről is kérdeztük Bodrogi Csaba sportigazgatót, ugyanis korábban a legvalószínűbb - sőt, szinte biztosra vett - forgatókönyv úgy szólt: Watson biztosan nem ír alá, Hinnant esetleg...

- Valóban felgyorsultak az események az elmúlt héten - ismerte el Bodrogi Csaba. - Watsonnak és Hinnantnak is új szerződést ajánlottunk a bajnokság befejezését követően, ám kettejük közül előbbivel azóta gyakorlatilag semmilyen kapcsolatot nem tudtunk kialakítani. Csupán a menedzsere által kaptuk azt az információt, hogy Calvin a magyarnál erősebb bajnokságban szeretne játszani. A múlt hét közepén viszont jött a visszajelzés, hogy Watson mégis elfogadja az ajánlatunkat, hétfőn pedig már az aláírt szerződés is megérkezett. Hinnanttal más a helyzet, vele többször is beszéltünk a bajnokság befejezése óta, s elmondta, hogy kivár, azonban most már nem titok: a napokban azt a visszajelzést kaptuk tőle, hogy komolyan érdekli az ajánlatunk. Tárgyalásban vagyunk vele, s akár már a héten megszülethet köztünk az újabb megállapodás. Ettől függetlenül az sem titok, hogy ha mégsem sikerül megegyeznük, úgy más jelöltjeink is vannak ugyenerre a posztra. Az irányítóval jelenleg is tárgyalásban állnak.

A már korábban igazolt Kyle Wilson és Calv Watson szeptember elején csatlakozik a ZTE KK keretéhez, s talán Hinnant is.
Hármójuk közül egyedül Wilson esetében rendelkeztek úgy a zalaiaknál, hogy a kontraktus két hét próbajáték után felbontható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!