Kosárlabda

2007.12.20. 03:29

Megint a hajrá...

Sopron - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában tegnap este a Zalakerámia-ZTE KK a Soproni sÖrdögök együttesének volt a vendége. A hazaiak huszáros hajrával végül megnyerték a végig küzdelmes mérkőzést.

Bóbics László

Soproni sÖrdögök-Zalakerámia-ZTE KK 77-72(20-19, 17-21, 12-14, 28-18)Sopron, 600 néző. Jv.: Valovics, Győrfi, Tóth K. NB I A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés.

Sopron: Lakatos (11), Lesko (11), Viggiano (16/3), Bradley (6/6), Frana (10). Csere: Vesztergom (-), Pojbics (12), Körtélyesi (3/3), Boldizsár (8/3). Edző: Meszlényi Róbert.

ZTE: Miskovics (10/6), Walters (8), Hoffmann (2), Kámán (20/12), Bassette (5), Csere: Keresztes (2), Gáspár (7/3), Simon (12/6), Tóth Á. (-), Baki (6/6). Edző: Nikola Lazics.

Kipontozódott: Frana, a 31. percben.

Nikola Lazics, a ZTE KK vezetőedzője a találkozó előtt amiatt panaszkodott, hogy Josko Garma sérülés miatt nem játszhat, de Kámán Tamás is fájlalja a lábát. Az viszont örömhírnek számított a csapat háza táján, hogy Vladimir Miskovics felesége még kedden egészséges kislánynak adott életet, akit a Nikolina névre kereszteltek.

A ZTE újdonsült idegenlégiósa, Reggie Bassette első labdaérintése után pontot dobott, ám később a hazaiak fordítottak, majd az ifjú apa, Miskovics triplája javított a helyzeten, azonban 10 perc játékidő után a Sopron vezetett. Simon pályára lépésével és két távoli dobásával fordított a ZTE, így a 16. percben 28-36-ot mutatott az eredményjelző. Ebben az időszakban hatékonyan védekezett és viszonylag jól dobott a zalai gárda, végül mégis szoros lett a félidő vége. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a félidő utolsó pillanataiban a zalaiak több ziccert is elhibáztak, a hazaiak pedig - mérgelődő szurkolóik vigasztalására - pontosabban dobtak.

A fordulást követően a zalaiak játékmestere Miskovics megsérült, s le is kellett jönnie a pályáról. Ez nagyon meglátszott a ZTE támadójátékán, a hazaiak ugyan hosszú ideig nem bírtak a jól védekező kék-fehérekkel, de egyre inkább magukra találtak. Szinte végig a ZTE vezetett, ám amikor Frana kipontozódott, alacsonyabb szerkezetű csapattal játszott a Sopron és ez sokkal hatékonyabbnak bizonyult. A negyedik játékrész derekán 11-0-ás sorozatot produkáltak a soproniak, Baki ugyan kétszer is betalált távolról, ami életben tartotta még a ZTE reményeit, ám a hajrában, az idegek harcában a hazaiak bizonyultak jobbnak, nyugodtabbnak és szerencsésebbnek is és ezzel megnyerték a találkozót. Küzdelmes meccsen a hazai együttes a sírból hozta vissza a mérkőzést a Miskovics hiányát nagyon megérző egerszegiek ellen.

Meszlényi Róbert: A negyedik negyedben megtaláltuk a ritmust, s akkor már a büntetők is bementek.

Nikola Lazics: A hajrára sajnos kivált a megsérült Miskovics, de most már egy kis szerencse is elkelne... Az U20-as mérkőzésen: Sopron-ZTE KK 45-108.

Ezek is érdekelhetik