Keszthely

2017.02.10. 19:16

A Jobbik az idei költségvetésről

Keszthely – „Kampányköltségvetés” – így jellemezte a város büdzséjét Herold János jobbikos önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

Úgy fogalmazott: több tétel mutatja, hogy nem áll biztos lábakon a költségvetés. Az ingatlanértékesítés tervezett 94 millió forintos bevétele például bizonytalan. Hozzátette: számára kétséges, hogy a város valóban nem kényszerül-e hitelfelvételre. A sportfejlesztésekre szánt 90 millió forint támogatásról kifejtette: nem tudni, mire fordítható, nincsenek nevesített tételek.

A politikus úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP által képviselt arrogáns politizálás sajnos a költségvetés megalkotásába is begyűrűzött. Pedig itt a szakmai szempontokat, a lakosság elvárásait, a város működését kellene szem előtt tartani. Sorolta: nem látni a büdzsében, mi lesz a kerékpárutak fejlesztésével, a romos épületekkel, az elnéptelenedő belvárossal, illegális hulladéklerakók és gaztengerek felszámolásával.

Herold János elmondta még: az alpolgármester illetményét a törvény által megengedett legmagasabb szinten állapították meg. Kijelentette: „én gyakoroltam volna alázatot”, például mert a polgármesteri hivatal dolgozóinak béremelése nem 20, hanem 10 százalékban realizálódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!