Keszthely

2016.11.11. 18:02

Az új bor és a jótékonyság ünnepe

A szeret végigkísérte Szent Márton életét, aki ma is példaképünk – hangzott el Keszthelyen pénteken a hagyományos lámpásjárás és szeretetvendégség alkalmával.

Keszey Ágnes

A Szent Márton nevét viselő egykori templom helyén lévő emlékkőnél kezdődött az ünnepség

Keszthelyen Márton -nap a jótékonyság és az újbor ünnepe. Este az egykori Szent Márton templom helyé , a kastélyparkban lévő emlékkőnél a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök nagymestere. dr. Brazsil József idézte fel a Szombathelyen született püspök életét. Mint mondta, Szent Márton rájött arra: mindent nem lehet fegyverrel elrendezni, s a szeretethez nyúlt - s a szeretet kísérte végig az életét.

Az eső ellenére gyerekek, felnőttek indultak a lámpásjárásra

dr. Brazsil József idézte fel Szent Márton életét a kastélyparkban és a színházban

Szellemiségéhez híven a kastélytól a belvárosig vezető lámpásjárás után - az esős időjárás miatt a Fő tér helyett a a Balaton színházba kerülő rendezvényen - helyi civil szervezetek, vállalkozók és iskolák jóvoltából a szeretetvendégségen teasüteményt, teát, bort és forralt nedűt kóstolhattak a résztvevők, akik keszthelyi iskolások műsorait is megnézhették. A Fő téri templom esti szentmiséjén pedig az ökumené jegyében hálaadás és az új borok megáldása is megtörtént.

Iskolások műsorral kedveskedtek a résztvevőknek

Márton-napkor szokás libát enni, de Keszthelyen e ludat megették, hanem megnézhették a rendezvény vendégei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!